20220324 La Flaque 2

| La Flaque

BRUZZ Guide

Dit zijn de 11 beste adresjes in de Kaaienwijk

© BRUZZ
25/03/2022

De wijkengids van BRUZZ is terug, een handige kleine gids met adresjes uit 10 verschillende Brusselse wijken. Onze selectie bevat het beste op vlak van eten en drinken, cultuur, service en shopping. Vandaag serveren we alvast onze tips voor de Kaaienwijk.

1. La Flaque

Vernieuwende selectie (natuur)wijnen en bieren, vaak van Belgische makelij. Onze favoriet? De ‘Blanche Cassis’ van Drogenbos Beer. Het type bar waar de locals al jaren reikhalzend naar uitkijken, mede door het eigenzinnige interieur. Een meerwaarde voor de hele wijk. De excentrieke barman Farid tilt de sfeer in La Flaque naar een hoger niveau.

2. Groot Godshuis

20220324 Grand Hospice

| Grand Hospice

Het Groot Godshuis wordt tot eind 2023 opengesteld voor publiek, daarna wordt het voormalige rusthuis omgetoverd tot wooncomplex. Je kan er deelnemen aan allerlei culturele en sociale projecten of gewoon genieten van deze hippe groene oase midden in de stad. De organisatie is in handen van Pali Pali, die voorheen ook verantwoordelijk is voor de See U site in Etterbeek.

3. Le Vismet

Traditioneel visrestaurant zonder pretentie waar ‘s avonds mogelijk een feestje losbarst. De Michelingids beschrijft de keuken als «heerlijkheden van de zee die in ruime porties en kraakvers op je bord belanden». Gebakken tong of Pollak à l’Ostendaise, elk visgerecht dat deze brasserie serveert toont de kunde van de chef.

 • Sint-Katelijneplein 23, 23 1000 Brussel - @vismetbxl

4. Atelier des Tropiques

20220324 bruzz guide atelier des tropiques

| Atelier des Tropiques

Eindelijk een laagdrempelig keramiekatelier, mét of zonder begeleiding van gediplomeerde keramisten. Het Atelier des Tropiques biedt ook doe-het-zelf koffers aan om je thuis op te storten. De online test matcht je persoonlijkheid met de juiste workshop.

5. Los Charros

Twee half-Mexicaanse broers helpen je verder in het Engels, Frans én Spaans. Buen provecho! Los Charros houdt zich ver van de typische tex-mex keuken en loodst je naar de meer authentieke Mexicaanse hap. Denk aan mole, de nationale saus van Mexico of aan tostadas, een soort van geroosterde tortilla. Laat nog wat plaats voor het dessert: pastel de tres leches is een luchtige cake, gedrenkt in drie soorten melk met een doorgaans feestelijke topping van aardbei of frambozen.

20220324 Cake s Planet

| Cake's Planet

6. Cake's Planet

Hier vind je alles, van happy sprinkles en sugar buttons tot sparkle dust. Bakken was nog nooit zo inspirerend.

Voor ware Ottolenghi’s en/of amateur-chefs : Cake’s Planet is ook open op zondag.

De prijzen zijn eerlijk en de kwaliteit van de producten is hoog maar het is de professionele bediening die het meest opvalt.

7. Cloud Seven

In dit indrukwekkende pand uit 1820 vind je een coworking space, kunstgalerie, bar, opnamestudio, fitness én sauna terug. Na Merode, blaast Cloud Seven het concept “privé-club” nieuw leven in. De Franse producer Frédéric de Goldschmidt toont er stukken uit z’n privé-collectie, waaronder kunst van Wolfgang Tillmans en Roni Horn, alsook het werk van jonge, aanstormende artiesten.

8. Marcelle

De meertalige en zeer charmante barmannen geven je graag een woordje uitleg bij hun selectie cocktails. Heb je een kater, kamp je met ontwenningsverschijnselen of leef je het liefst alcoholvrij? Kies één van hun feestelijkse mocktails. De Spaanse tapenades van het artisanale Maison Roque Collioure zijn ontzettend lekker.

9. Rile*

20220324 rile-5

| Rile*

ARGOS, het centrum voor hedendaagse audiovisuele kunst en media, vroeg aan rile* om hun bookshop en projectruimte over te nemen.

Erg sympathiek: de podcast waarin de oprichters van rile*, Chloe en Sven, converseren met Brusselse artiesten.

Je vindt er een mooie en ietwat prestigieuze collectie monografieën, magazines en catalogi, vaak in het Engels.

10. KVS

KVS verzamelt een open ensemble makers, spelers, regisseurs, choreografen en auteurs om zich heen, zoals Maaike Neuville, Josse De Pauw en Fikry El Azzouzi. De KVS, voluit Koninklijke Vlaamse Schouwburg, huist in een prachtig neoklassiek gebouw, in feite een oud wapenarsenaal. Sinds 2004 wordt KVS geflankeerd door KVS BOX en in de buurt kan je ook Café Congo vinden.

11. SANI Mediterranean Food & Wine

  Groothandel in mediterraanse specialiteiten waar je als particulier ook terechtkan. SANI is gespecialiseerd in Griekse dranken. Ze hebben een ruime keuze aan bieren en wijnen, maar vergeet zeker ook niet hun ouzo te proeven. Vraag gerust advies aan het tien (!) koppige team achter SANI in de Diksmuidelaan of vul online je winkelmandje in hun webshop.

  • Diksmuidelaan 25/29, 1000 Brussel

  BRUZZ Guide - Quartiers pt. 3

  Voor het 3e jaar op rij gaan we op zoek naar de beste adressen in 10 Brusselse wijken. Hou hem dus zeker binnen handbereik en laat je leiden. Het wordt een festijn voor jouw zintuigen.

  Lees ook

  Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

  Site by wieni