BRUZZ Guide

Dit zijn de 11 beste adresjes in de Zoniënwoud-wijk

© Visit Brussels
| Interieur van Le Flore.

De wijkengids van BRUZZ is terug, een handige kleine gids met adresjes uit 10 verschillende Brusselse wijken. Onze selectie bevat het beste op vlak van eten en drinken, cultuur, service en shopping. Vandaag serveren we alvast onze tips voor het Zoniënwoud.

1. Le Flore

Wandel dit sprookje binnen en laat je behandelen als een prins(es). Viervoeters inclusief! Geniet van een heerlijk gratis tapas samen met je cocktail. Wat wil je nog meer? De cocktails zijn heerlijk, maar de winterspecials op woensdag zijn om te watertanden.

 • Floralaan 3/4, 1000 Brussel - @leflore.brussels

2. Koninklijke Loge

koninklijke_loge_c_fotostudio_tilborghs.jpg
© Fotostudio Tilborghs
| De Koninklijke Loge.

Vroeger was de renbaan de trots van de Belgische paardensport. Vandaag blijft enkel de Koninklijke Loge over. De renbaan heeft zijn pracht en praal verloren. De laatste race vond er plaats op 16 juni 2001. Een koninklijk en groen decor voor dit exclusief evenement. Dit feest wil niemand missen.

 • Sint-Jansbergsteenweg 17, 1560 Hoeilaart

3. Boslucht

Wat heeft het bos jou te vertellen? Neem een bosbad met Lena en kom dichter bij jezelf. Als je een bosbad neemt, kan allerlei emoties voelen, maar je laat de stress achter je. Zon, regen, wind. Elk element heeft zijn eigen betekenis, elk seizoen heeft zijn eigen verhaal.

 • Zoniënwoud, 1000 Brussel - @bos_lucht

4. Soko

soko_rooftop_c_high_level.jpeg
© High Level
| Interieur Soko Rooftop met een 360° uitzicht.

Met een 360°-uitzicht op het bladerdak van het Zoniënwoud vind je in Brussel geen adembenemender panorama. Het is niet alleen smaakvol ingericht, maar ook op een milieuvriendelijke manier. De meubels zijn gemaakt van gerecycleerd hout. Op de elfde verdieping van van het gigantische kantoorgebouw vind je zeventig zitplaatsen, elk met een prachtig uitzicht.

 • Mechelsesteenweg 455, 1950 Kraainem @sokorooftop

5. De Verdronken Kinderen

Ooit stond hier de molen van meneer Verdroncken, die hij naliet aan zijn kinderen. De molen van ‘Verdronckens kinderen’ werd verkeerdelijk vertaald naar ‘Verdronken kinderen’. De morbide naam heeft de tand des tijds doorstaan. Deze vijvers liggen niet ver van de Hippodroom, wat ideaal is voor na je golfles. In het verleden zijn ze aangelegd om vis en water aan de molens te leveren. Heb je zin in een wandeling? Met de Groene wandeling loop je niet alleen langs dit mooie plekje, maar ook langs de nabijgelegen vallei Vuilbeek.

 • Bocqpad, 1180 Ukkel

6. Le Beauty GastroPub

le_beauty_gastropub_c_be_perfect.jpeg
© Be Perfect
| Le Beauty GastroPub.

Gastropub is een Engels horecaconcept en kwam er na de economische crisis in de jaren negentig. Een café met eenvoudige comfort food, daar komt het op neer. Dit café ligt vlakbij station Groenendaal. Geniet ter plaatse van de heerlijke aperitieven, want je hoeft niet te rijden. Je kan de trein nemen! Je kan de delicatessen delen, gelukkig maar, want één gerecht kiezen is moeilijk. Als er dan toch gekozen moet worden: de nacho’s zijn overheerlijk!

 • Groenendaalsesteenweg 147, 1560 Hoeilaart @lebeautygastropub

7. Nero's mountainbikeroute

neros_mountainbike_c_weekend_adventures_.jpg
© Weekend Adventures
| Een mountainbike tegen een stapel houtblokken langs de kant van de mountainbikeroute.

Een actief uitje van 25 km op de fiets. Een vinnige mountainbike is dus meer dan nuttig. Als je aan het einde van je wandeling onder de modder of het zweet zit dan kan je een douche nemen in het sportcentrum Groenendaal. Een afwisselende fietsroute in een prachtige omgeving. De mountainbikeroute Nero is een echte aanrader, je kan er zelf de intensiteit bepalen.

 • Gemeenteplein 39, 1560 Hoeilaart

8. Brussels Drohme Golf Club

Jong en oud kan hier leren golfen dankzij de ervaren lesgevers. Achteraf geniet je van een lekker drankje in het gezellige clubhuis. Een typisch Belgische keuken, je moet er dus zeker hun mosselen proeven, in het seizoen! Het is een golfbaan op een unieke locatie: midden in de oude hippodroom naast Ter Kamerenbos.

 • Terhulpsesteenweg 53A, 1180 Ukkel/Uccle @brussels_drohme_golf_club

9. La Cabane

la_cabane_c_restaurant_guru.jpg
© Restaurant Guru
| De deejaytafel en het feestende publiek in La Cabane.

Na jarenlang nomadisch te hebben gedraaid, heeft Play Labels Records nu zijn eigen club: La Cabane. Nood aan een pauze na het dansen? Je kan ook rondhangen aan de bar bij La Cabane of een praatje maken op het overdekte terras. Duurzaamheid staat centraal bij La Cabane. Kom met de fiets, metro of deelauto en drink je eerste cocktail gratis.

 • Terhulpsesteenweg 182, 1170 Watermaal-Bosvoorde - @lacabanebrussels

10. Sonian

In Sonian voelt iedereen zich welkom. Zit de lieve glimlach van de gastvrouw daar voor iets tussen? In de houten chalet, met een adembenemend uitzicht, zal je het gevoel hebben op vakantie te zijn, zowel in de zomer als in de winter. Muziekliefhebbers zullen genieten van de ‘Live form the Woods’- avonden. Houd de website in de gaten.

 • Duboislaan 1, 1560 Hoeilaart

11. Poppins Time

Wat maakt een stevige boswandeling af? Een huisbereid ijsje als beloning. Smul je thuis graag verder met de familie? Je koopt het ijs hier ook in potten van één liter. De beste ijsjes van Brussel, vooral de pistache is het proberen waard! Poppins tovert met ijs, probeer dus zeker ook de originele ijstaart.

 • Middelburgstraat 94, 1170 Watermaal-Bosvoorde - @poppinstime

BRUZZ Guide - Quartiers pt. 3

Voor het 3e jaar op rij gaan we op zoek naar de beste adressen in 10 Brusselse wijken. Hou hem dus zeker binnen handbereik en laat je leiden. Het wordt een festijn voor jouw zintuigen.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?