Eat! Brussels, Drink! Bordeaux voor laatste keer in Warandepark

© Eat Brussels via Facebook

De achtste editie van "Eat! Brussels, Drink! Bordeaux" is donderdag voor de laatste keer van start gegaan in het Warandepark. Nog tot zondagavond bieden een dertigtal chefs en patissiers hun gerechten aan en laten een 55-tal wijnbouwers en -handelaars het publiek hun wijnen ontdekken.

Het evenement verwelkomt ook chefs van steden en regio's die bilaterale betrekkingen onderhouden met het Brusselse Gewest. Onder de bekende namen van de Brusselse gastronomie zal Olivier Vanklemput van "Viva M'Boma" een gerecht met lamsvlees aanbieden, en zal Dirk Myny van de "Brigittines" zorgen voor een warme koolsalade met geuze, wulken en gedroogde worst.

Nathan Urbanowiez en Guillian Mollet van "Sanzaru" bereiden een wonton van gevogelte en garnalen. De wijnbouwers kijken uit naar het evenement. "Ze weten dat het Belgische publiek bestaat uit wijnliefhebbers en -kenners, die houden van genieten", zegt Stéphane Delvaux, voorzitter van de vereniging Bordeaux grands événements. Elk jaar worden er 23 miljoen flessen wijn uit de Bordeauxstreek naar België geëxporteerd. Ons land is zo een van de belangrijkste afnemers.

Tijdens het festival wordt aangetoond hoe toegankelijk de wijnen uit Bordeaux zijn en vooral hoe goed ze bij de gerechten van de Brusselse toprestaurateurs passen.

Het evenement is geopend van 's middags tot 23.00 uur van donderdag tot zaterdag en van 's middags tot 21.30 uur op zondag. Daarnaast zorgt de "Ecole du Vin de Bordeaux" dagelijks voor wijnworkshops en zorgen mixologen zondag voor een voorsmaakje van de Brussels Cocktail Week.

Het festival, dat volgens de organisatie jaarlijks ongeveer 100.000 mensen lokt, verhuist volgend jaar naar de site van Tour&Taxis. Brussels schepen van Groene Ruimten Zoubida Jellab (Ecolo) wil het aantal evenementen in het Warandepark naar omlaag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?