Frédéric Nicolay opent in september Frietcafé Fernand Cocq

© Saskia Vanderstichele
| Frédéric Nicolay (rechts) in het interieur van zijn nieuwe bar Fernand Cocq.

Over een maand krijgt het Fernand Cocqplein in Elsene een nieuwe bar, die tegelijk ook een wasserette en frituur zal zijn. Het nieuwe horecaconcept van Frédéric Nicolay zou het liefst 24 uur op 24 open zijn. "Maar we zien wel wat mogelijk is"

De 'café-friterie' komt op de plaats waar vroeger café La Régence was, op de hoek van de Mercelisstraat. Eigenlijk werd de opening al een jaar geleden aangekondigd, maar de werken duurden langer dan voorzien. "We waren eerst van plan om het originele interieur te behouden, maar uiteindelijk hebben we alles veranderd", zegt Nicolay. "Toen wilden we in maart openen, maar toen werd alles weer complex door Covid."

Intussen zijn de werken afgerond en zal het café gewoon 'Fernand Cocq' heten, zoals het plein waarop het zich bevindt. Het liefst zou Nicolay 24 uur op 24 openen. Of dat al zal mogen met de nieuwe maatregelen? "Daar had ik nog niet aan gedacht (lacht). Maar goed, anders openen we gewoon van 's ochtends tot 's avonds", zegt hij.

In de nieuwe bar zullen mensen dus hun was kunnen doen, maar ook kunnen genieten van kleine hapjes uit de frituur. De bedoeling is om een Belgisch aperitief te voorzien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?