Flamingo
© BRUZZ | Flamingo zal binnenkort Le Loup Bar heten.

Café Flamingo wordt Le Loup Bar

Robin Vanpée
© BRUZZ
02/05/2023

Het populaire café Flamingo in de Lakensestraat krijgt een nieuwe naam: Le Loup Bar. Frédéric Nicolay, die het café oorspronkelijk uitbaatte, neemt de zaak opnieuw over. Dat stelt buurtcomité Alhambra op zijn instagrampagina.

Café Flamingo werd in 2012 opgericht door Frédéric Nicolay, in samenwerking met het OCMW en Stad Brussel. Het idee om het café op te richten kwam van de eigenaar van het gebouw, en voormalig burgemeester van Stad Brussel, Yvan Mayeur. De bar moest onder meer de sociale controle in de wijk vergroten en overlast door straatprostitutie te bestrijden.

Het café heeft er al een hobbelig parcours op zitten. Het vroeg het faillissement aan in 2016 en moest noodgedwongen sluiten tijdens de coronapandemie. De bar werd sinds 2017 uitgebaat door Tanguy Roberti en Sylvain De Block en zal nu opniew overgenomen worden door Nicolay.

Het café, dat vlak bij metrostation IJzer ligt, wordt de komende weken heringericht maar blijft toegankelijk voor publiek. Het plafond zal goud worden geverfd en de muren krijgen ook een nieuwe bekleding.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie