Thomas Feys (34) is zijn trouwkostuum kwijt. Het werd zaterdag gestolen uit zijn wagen, die geparkeerd stond aan de Arduinkaai. "Het was geen goedkoop kostuum, maar de emotionele waarde is voor mij nog veel hoger," aldus Feys. De Brusselaar is vastberaden om het kostuum terug te vinden en lanceerde een oproep op Facebook.

Toen Thomas Feys zaterdag naar zijn wagen liep, die aan de Arduinkaai geparkeerd stond, zag hij twee mensen zijn auto doorzoeken. "Ik ben meteen beginnen roepen," vertelt hij, "waarop een van de twee gasten naar mij is gelopen en me omver heeft geduwd. Daarna zijn ze gaan lopen met mijn trouwkostuum en een aantal andere dingen uit mijn wagen."

Feys trouwde in juni 2022, maar wilde een deel van zijn trouwkostuum hergebruiken voor een evenement. Hij heeft het met een andere outfit moeten doen. Feys ging de diefstal aangeven bij de politie, maar die kon de Brusselaar weinig hoop geven dat het kostuum, volgens de politie waarschijnlijk gestolen door drugsverslaafden, teruggevonden zou worden.

Daarop trokken Feys en zijn vrouw een paar keer door de buurt om te kijken of het kostuum ergens werd weggesmeten. Tevergeefs. "Het was geen goedkoop kostuum, maar de emotionele waarde is voor mij nog veel hoger."

Auto-inbraken

Auto-inbraken lijken een echte plaag in de buurt. "Bij mijn vrouw werd al drie keer ingebroken in de wagen op vijf jaar tijd", aldus nog Feys. "Toen we rondtrokken in de buurt op zoek naar mijn trouwkostuum zagen we vijf à zes wagens met ingeslagen vensters."

Vrijdag nog klonk een vergelijkbaar geluid ook al op de Facebookpagina van wijkcomité Alhambra, de buurt die ook de Arduinkaai omvat: "Deze ochtend werden heel wat autoruiten ingeslagen in de straten rond het metrostation en is er ook weer een stijgend aantal inbraken in kelders van appartementsgebouwen."

Dat wijt het wijkcomité deels aan de mogelijkheid voor daklozen om te overnachten in metrostations. Dat kadert in het jaarlijkse winterplan van de MIVB, dat tot 31 maart geldt. "Elk jaar opnieuw zorgt dit voor problemen. Eerst en vooral voor de drugverslaafden en daklozen zelf: de metro is geen goede opvang voor mensen in een precaire situatie," klinkt het verder. "Het wordt tijd dat iedereen dat nu ook eens onderschrijft."

Ondertussen hoopt Feys nog altijd dat zijn trouwpak zal opduiken. Wie een wit kostuum heeft gezien dat met de foto overeenstemt, kan zich melden bij het wijkcomité.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni