| Laurie Mesmaeker (in het midden), Olivier Collet en Serge Alexandre behaalden de zesde plaats en vielen in de prijzen met hun brioche en biologisch brood.

Jong bakkerstalent uit Anderlecht wint internationale prijs voor beste biologisch brood

RV
© BRUZZ
02/01/2024

Laurie Mesmaeker (20) uit Anderlecht behaalde eind vorig jaar, samen met haar team, de zesde plaats in de internationale bakkerswedstrijd ‘Mondial du Pain’ in Nantes. Hun brioche kreeg de publiekstitel en hun biologisch brood won zelfs de eerste prijs.

Mesmaeker volgt de opleiding bakker en banketbakker aan het Emile Gryzon Instituut (Coovi – Ceria) en specialiseert zich in chocolade, confiserie en ijs. Ze werd tijdens de wedstrijd gesteund door twee van haar docenten bij Coovi, Olivier Collet als chef en Serge Alexandre als coach.

De teams kregen de opdracht om meerdere broden en gebakjes te maken volgens de ‘Respectus Panis’-methode. Dat is een artisanale manier van broodbakken met onder andere zuiver biologische bloem, lang met de hand kneden en een langzaam gistingsproces. Deelnemers moesten ook werken rond een thema, deze editie was dat pretparken.

Mesmaeker’s brioche van amandelcrème met sinaasappelschil viel zodanig in de smaak dat het de publieksprijs won. Hun biologisch brood werd van alle vijftien deelnemende landen tot de beste verkozen door de jury.

De zes beste teams mogen in januari 2025 deelnemen aan de ‘Best of du Pain’. Daar zal Laurie’s team het opnemen tegen de andere vijf finalisten afkomstig uit Zuid-Korea, Japan, Taiwan, Frankrijk en China.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni