| Mallory Gabsi bij de opening van zijn Brussels restaurant 140 degrees in januari 2022.

Jonge Brusselse chef-kok krijgt Michelinster met restaurant in Parijs

© Belga - BRUZZ
06/03/2023

Minder dan een jaar nadat hij in de Franse hoofdstad Parijs zijn eigen restaurant heeft geopend, mag de Brusselse chef-kok Mallory Gabsi een eerste Michelinster op de gevel spijkeren. Dat is maandag gebleken bij de bekendmaking van de nieuwe editie van de Michelingids. Hij werd er ook uitgeroepen tot "jonge chef van het jaar".

De 26-jarige Mallory 'Malou' Gabsi, geboren in Elsene, heeft met 'Le 140°' momenteel een streetfoodrestaurant in de Brusselse foodmarket Gare Maritime en stond hij ook al op foodmarket WOLF.

Gabsi werkte onder meer bij de sterrenchefs Yves Mattagne (restaurant 'Sea Grill') en Gert De Mangeleer ('Hertog Jan'). In 2020 nam hij deel aan het Franse tv-programma 'Top Chef' (ook in Franstalige België te zien), en vorig jaar opende hij het restaurant 'Mallory Gabsi' in Parijs.

Lockdownfeestje

In België kwam Gabsi onlangs nog in het nieuws omdat hij in september 2020 betrokken zou zijn geweest bij een vechtpartij op een lockdownfeestje. Daarover loopt een rechtszaak voor de Brusselse correctionele rechtbank. Het vonnis wordt verwacht op 15 maart.

De Michelin-inspecteurs kenden één nieuwe chef-kok in Frankrijk het maximum van drie sterren toe: de 47-jarige Alexandre Couillon, van het restaurant 'La Marine' in Noirmoutier (Vendée), in het westen van Frankrijk. Er zijn nu 29 driesterrenrestaurants in Frankrijk, tegen 31 vorig jaar.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni