Leefmilieu Brussel trekt nog geen streep door zomerbars

© La guingette du parc du Forest

Dat we komende zomer niet naar festivals mogen, is alvast duidelijk. Maar kunnen we nog een cocktail drinken aan de zomerbar in onze favoriete parken? Leefmilieu Brussel trok voorlopig nog geen streep door de guingettes. "We volgen de richtlijnen die de Veiligheidsraad zal nemen voor horecazaken."

De zomerbars in de parken van het Brussels Gewest zijn op korte tijd uitgegroeid tot een vaste waarde. Van mei tot september genoot de Brusselaar er van het groen met muziek, cocktail en pint en heel wat activiteiten. Door de coronacrisis lijken ook die zogenoemde guingettes in rook op te gaan.

"Tot op heden hebben we geen bevestiging, maar ze worden voorlopig niet geannuleerd", zegt Pierre Donot, die het project voor Leefmilieu Brussel co├Ârdineert, aan BX1. " We staan klaar om de openbare aanbestedingen voor de uitbaters te lanceren, zodra we groen licht krijgen. Alles wordt in gereedheid gebracht om zo snel mogelijk te kunnen openen."

Om een vergunning te krijgen voor de uitbating van een zomerbar, moet er ook een openbaar onderzoek gelanceerd worden. Dat zal nog wat extra tijd kosten. Maar Leefmilieu Brussel kan pas in actie schieten als de Nationale Veiligheidsraad, die zich vrijdag buigt over massa-evenementen, zijn fiat geeft.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?