Liesbeth Van Impe en Jeroen Roppe zijn Belgische Wijnambassadeurs 2022

Jeroen Roppe was hoofdredacteur en radiomaker bij BRUZZ.

Hoofdredacteur Liesbeth Van Impe (Het Nieuwsblad) en gewezen hoofdredacteur Jeroen Roppe (BRUZZ) zijn verkozen tot de Belgische Wijnambassadeurs van 2022. Dat heeft de vzw Belgische Wijnbrouwers zondag bekendgemaakt op de eerste dag van Horeca Expo in Gent. Samen maken ze de podcast 'Het Punt van Van Impe', dat steevast begint met een goed glas Belgische wijn.

Met de prijs van wijnambassadeur wil de sector mensen eren die zich inzetten voor de wijnbouw in ons land. In elke aflevering van de podcast beginnen Van Impe en Roppe met een nieuwe fles wijn van eigen bodem. Ze schenken die uit en bespreken kort het glas Belgische wijn.

"Dat mist zijn effect niet. Onder de luisteraars zijn er intussen vast al velen die hierdoor al eens een fles Belgische wijn in huis haalden. Daarom verdienen zij die titel", verduidelijkt Lodewijk Waes, voorzitter van de vzw Belgische Wijnbrouwers.

Goed maar onbekend

De aandacht voor Belgische wijnen is volgens de vzw nodig omdat een minderheid van de consumenten geregeld Belgische wijn in huis haalt. Dat blijkt uit een onderzoek van de vzw Belgische Wijnbrouwers en het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

Toch ziet de toekomst er positief uit: vier op de vijf wijndrinkers in Belgiƫ staat open om in de toekomst (nog) eens een Belgische wijn te proberen. Dat werd gevierd in Horeca Expo, want zeventien Belgische wijndomeinen kregen een gouden medaille.

Liesbeth Van Impe is sinds 2013 samen met Pascal Weis hoofdredacteur van Het Nieuwsblad. Jeroen Roppe is woordvoerder van Visit.Brussels en als freelancer actief als journalist. Van 2004 tot 2020 was hij achtereenvolgens chef radio, hoofdredacteur en radiopresentator bij FM Brussel en later BRUZZ.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?