Muizen gespot in bekend ribrestaurant Amadeo

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 6 november 2019

Een toevallige passant merkte dinsdagavond op dat er muizen rondliepen in ribbetjesresto Amadeo in de Sint-Katelijnestraat. Het bekende restaurant kende eerder al problemen met hygiëne en ongedierte.

Een opmerkzame wandelaar spotte de muizen dinsdagavond en legde de beestjes vast op camera. Op de wansmakelijke beelden lopen de diertjes kriskras door elkaar in een van de eetzalen van Amadeo. Pas wanneer een ober de ruimte binnenwandelt, verdwijnen de muizen uit beeld.

Het Brusselse ribrestaurant kwam eerder al in opspraak voor een herhaaldelijk gebrek aan hygiëne. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) sloot de vestiging vorig jaar nog. Ook toen waren er problemen met ongedierte. Bij een nieuwe aanvraag voldeed Amadeo wel aan de voorwaarden, waardoor het opnieuw open mocht.

Het voedselagentschap nam intussen al contact op met de opmerkzame passant met de expliciete vraag om klacht neer te leggen tegen Amadeo. Aan BRUZZ bevestigde de man dat hij van plan is op het verzoek van het FAVV in te gaan. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

20191106_Amadeo_Sint-Katelijnestraat
© Amadeo via Facebook
| De ingang van het bekende restaurant.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?