Populair Japans restaurant Kumiko failliet

NL
© BRUZZ
14/10/2022
Updated: 17/10/2022 10.27u

Het populaire Japanse restaurant Kumiko Izakaya in de Brusselse Aalststraat stopt ermee. Eigenaar Tanguy Roberti vertelt over de sluiting en de financiële moeilijkheden van Kumiko.

Kumiko opende in 2017 zijn deuren in de Dansaertwijk. Het restaurant is geïnspireerd op de Japanse izakaya, gemoedelijke restaurants uit Tokio die ook als bar dienstdoen. Klanten konden er kiezen uit een variëteit van Aziatische tapas, ramen en hamburgers, of op het grote terras genieten van een van de vele cocktails of bieren op de menukaart.

Al snel werd de izakaya vooral onder het jonge Brusselse publiek razend populair. Daar had de samenwerking met het Brusselse dj-collectief Brikabrak zeker iets mee te maken. Regelmatig ontpopte de kelder van het restaurant zich tot een feestzaal waar de dj’s hun plaatjes draaiden.

Volgens het Staatsblad is de faillissementsprocedure van het restaurant opgestart. Op de sociale media is de sluiting nog niet officieel aangekondigd, maar de website werd wel al offline gehaald.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Resto & Bar , Kumiko , Tanguy Roberti , faillissement

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni