Restaurant ‘Bon-Bon’ tovert zichzelf drie dagen per week om tot brasserie

Sint-Pieters-Woluwe Christophe Hardiquest, chef van sterrenrestaurant Bon Bon Sint-Pieters-Woluwe Christophe Hardiquest, chef van sterrenrestaurant Bon Bon
© PhotoNews
| Christophe Hardiquest achter de potten in zijn tweesterrenrestaurant 'Bon-Bon' in Sint-Pieters-Woluwe. In die keuken zullen ook de gerechten klaargemaakt worden van brasserie 'Le Bon Bistro'.
© PhotoNews
| Christophe Hardiquest achter de potten in zijn tweesterrenrestaurant 'Bon-Bon' in Sint-Pieters-Woluwe. In die keuken zullen ook de gerechten klaargemaakt worden van brasserie 'Le Bon Bistro'.

Sinds deze maandag is de horeca begonnen aan een (financiële) inhaalrace na drie maanden lockdown door de coronacrisis. Dat geldt ook voor tweesterrenrestaurant ‘Bon-Bon’ in Sint-Pieters-Woluwe. Om tien ontslagen te vermijden en in te spelen op het verlies aan tafels door de coronamaatregelen wordt de zaak drie dagen per week omgetoverd tot brasserie 'Le Bon Bistro'.

“Je hebt creativiteit en stoutmoedigheid nodig om deze crisis door te komen,” zegt topchef Christophe Hardiquest van tweesterrenrestaurant ‘Bon-Bon’ aan Het Laatste Nieuws. En daarom gaat het restaurant in Sint-Pieters-Woluwe op de drie traditionele sluitingsdagen in de week open als een brasserie met de naam 'Le Bon Bistro'.

'Personeel is als familie voor mij'

Dat laat Hardiquest toe om het verlies aan tafels, van 40 naar 30, door de coronamaatregelen op te vangen en in te spelen op een mogelijk minder lange lijst van namen in het reservatieboek. Maar de grootste motivatie om het plan door te voeren was misschien nog wel het behoud van al het personeel.

“Door de crisis keek ik aan tegen het ontslag van tien van mijn mensen. En je moet weten dat mijn personeel als familie voor mij is. Door deze opening heb ik nu zelfs twee nieuwe mensen kunnen aannemen.” Op de menukaart zullen betaalbare gerechten staan die zijn samengesteld met lokale producten.

Sint-Pieters-Woluwe Christophe Hardiquest, chef van sterrenrestaurant Bon Bon

“We hebben geen internationale toeristen op wie we kunnen rekenen, dus we moeten een lokaal publiek aanspreken,” legt Hardiquest uit. “We gaan uiteraard volop voor kwaliteit, maar dan in een ander jasje. Denk aan een americain met frietjes of geperste kop.”

Het concept zal culinair geleid worden door de sous-chef van Hardiquest, Adrien Cunnac. En dat lijkt nu al een succes te gaan worden. “De reserveringen voor de bistro lopen als een trein. Ik ben ervan overtuigd dat dit de juiste keuze was. Bij een crisis kan je een muur bouwen om jezelf te beschermen, of een luchtschip om er bovenuit te stijgen. Dat laatste is de enige juiste keuze,” sluit de topchef haast filosofisch af. 'Le Bon Bistro' zal open zijn van zondag tot dinsdag voor de lunch en het diner.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?