Stad Brussel brouwt eigen bier ter ere van fusie met Laken, Haren en Heembeek

© Brussels Major Events
| En Stoemelings gaat in samenwerking met de stad Brussel een nieuw bier brouwen

En Stoemelings lanceert binnenkort een nieuw bier, dat gebrouwen is om de 100ste verjaardag van de fusie van Brussel, Laken, Neder-Over-Heembeek en Haren te vieren. Het bier, dat in opdracht van het stadsbestuur werd gebrouwen, zal het etiket '100% Stad Brussel' dragen.

Op 30 maart was het exact 100 jaar geleden dat de noordelijke gemeentes fuseerden met Brussel. Dat jubileum wordt het hele jaar door gevierd met culturele en folkloristische evenementen, onder de naam '1921-2021: 100 jaar in wel en wee'.

Om dat jubileum te eren gaat de Brusselse brouwerij En Stoemelings het ‘eerste bier van de stad Brussel’ brouwen. Het recept wordt ontwikkeld in overleg met vier inwoners, elk uit één van de vier voormalige gemeentes. Ook de horecasector, de culturele sector en het toerisme zitten in het panel. Daarmee wil de stad steun betuigen aan deze sectoren, die zwaar zijn getroffen door de coronacrisis.

Brussels schepen voor Cultuur Delphine Houba is blij met het nieuws. “Het werd tijd dat Brussel een eigen bier kreeg. Onze 180.000 inwoners zullen zich rond dit unieke en participatieve brouwsel kunnen verenigen." Het bier zal voor het eerst verkrijgbaar zijn op zaterdag 3 juli, tijdens het volksfeest ‘Waterdicht huwelijk’. Daarover volgt binnenkort meer informatie.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?