Zomerbars in Brusselse parken heropenen vanaf zondag

bar_maurice_jubelpark.jpg
© Arcadia via Facebook
| Bar Maurice in het Jubelpark
© Arcadia via Facebook
| Bar Maurice in het Jubelpark

Ken je Jeanne, André, Maurice en Henri nog? Vanaf zondag 1 mei heropenen de gekende ‘guinguettes’ of zomerbars in de parken van Leefmilieu Brussel. Bar Eddy wordt dit jaar de nieuwkomer in Oudergem. De guinguettes blijven open tot eind september.

Dat melden de bars via Facebook. De opening zal stapsgewijs gebeuren.

Op 1 mei openen alvast Bar André, in het Park van Laken, en Bar Fabiola, in het Jetse Koning Boudewijnpark. Op 5 mei volgt Bar Maurice in het Jubelpark en vanaf 6 mei kan je ook terecht bij Henri in het Georges Henripark in Sint-Lambrechts-Woluwe. Bar Jeanne, in het Rood Klooster in Oudergem, opent op 11 mei.

In de guinguettes kan je iets eten of drinken, maar er zijn ook concerten en activiteiten zoals yoga of salsa. Nieuw dit jaar is de komst van Eddy, een 'fietscafé' in de botanische tuin Jean Massart, vlakbij het Rood Klooster. In die tuin vinden deze zomer verschillende festiviteiten plaats, want ze bestaat 100 jaar. Eddy opent op zondag 22 mei.

Emile en Gisèle

Bar Gisèle in de Abdij ter Kameren, die vorig jaar te maken had met klachten over geluidsoverlast, opent wellicht pas begin juli. Ook Bar Emile keert normaal gezien rond die tijd terug naar het Dudenpark, maar dat is nog niet bevestigd. Na de vergunningsproblemen van vorig jaar was een evaluatie beloofd. Leefmilieu Brussel laat weten dat de vergunning voor beide guinguettes is ingediend.

De guinguettes zullen zeven dagen op zeven openen van 11 tot 22 uur. Op 26 september sluiten alle zomerbars de deuren.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?