Boksavond voor vrouwen in Paleis 12

© Bea Diallo

Het nieuwe boksevenement Night of the Untouchable strijkt op 8 december neer in Paleis 12 voor een grootse boksavond. Ex-bokskampioen en politicus Bea Diallo wil met het evenement vrouwenboksen nadrukkelijk in de kijker zetten. De Brusselse Sanae Jah strijdt er die avond om de wereldtitel in de IBO-categorie.

"Het is frustrerend dat boksevenementen met mooie affiches nooit meer dan duizend toeschouwers trekken", legde Diallo uit. "In Paleis 12 moet het grote publiek opnieuw kennis maken met de pracht van de bokssport." Er is in de concert- en evenementenhal plaats voor 5.000 toeschouwers en dat aantal kan nog uitgebreid worden.

Een extra aspect aan de Night of the Untouchable is de promotie van het vrouwenboksen. De boksclubs merken al jaren een stijging in hun vrouwelijke ledenaantallen en met de kamp om de IBO-wereldtitel tussen de Belgische Sanae Jah en de Servische Nina Radovanovic staat er een absoluut topduel op de affiche.

"Het doet enorm veel plezier om thuis voor de eigen fans, entourage en mijn eigen leerlingen te kunnen boksen", vertelde Jah. "Er wordt vaak nog te weinig aan vrouwen gedacht, maar Bea Biallo brengt hier verandering in."

Daarnaast strijdt nog een andere Belg, Mohammed El Marcouchi, voor een intercontinentale titel. Naast de profkampen staan er ook verschillende mannelijke en vrouwelijke amateurkampen op het programma en zal er ook muziek en randanimatie voorzien worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?