| Ryad Merhy won in 2015 al de Gouden Bokshandschoen. Zijn collega Delfine Persoon won toen ook bij de vrouwen (archiefbeeld).

Brusselaar Riyad Merhy wint Gouden Bokshandschoen

TDN
© BRUZZ
09/10/2018

Brusselaar Riyad Merhy heeft maandagavond in het Steigenberger Hotel op de Louizalaan de Gouden Bokshandschoen (Gants d’Or) in ontvangst mogen nemen. Die prijs voor de beste bokser van België won het cruisergewicht na 2015 en 2016 al voor de derde keer.

De trofee is een opsteker voor de 25-jarige Merhy. De Brusselse bokser deed in maart een gooi naar de wereldtitel bij de cruisergewichten (- 90,7 kg), maar verloor de WBA-titelmatch van de Fransman Arsen Goulamirian.

Voor Merhy was het na 24 overwinningen op rij zijn eerste nederlaag uit zijn bokscarrière. Bovendien liet hij de kans schieten om de eerste Belgische wereldkampioen in de gewichtsklasse te zijn. Merhy was de vijfde Belg die een kamp om een bokswereldtitel betwistte.

Bij de vrouwen kreeg Delfine Persoon de Gouden Bokshandschoen al voor de zesde opeenvolgende keer. Het voorbije jaar verdedigde ze haar wereldtitel bij de WBC lichtgewichten twee keer met succes. De Brusselse Bianca Ciccarelli werd uitverkozen tot beste Belgische amateurbokser.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Sport, Ryad Merhy, Gouden Bokshandschoen, Delfine Persoons

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni