Debatteer mee over de rol van het Nederlands in Brussel

© Flanders Today
| Zorgt het Nederlands voor meer kansen op de arbeidsmarkt? Daarover gaat het tijdens de eerste debatavond (archiefbeeld).

Zorgt de kennis van het Nederlands voor meer kansen in Brussel? Dat is de hoofdvraag op de eerste debatavond van Model NL, een stadsforum van het Huis van de Nederlands. Vier sprekers komen er hun ervaringen delen. “Maar het is vooral de bedoeling dat het publiek deelneemt aan het gesprek.”

Begin oktober lanceerde het Huis van de het Nederlands Model NL. De bedoeling is om op zoek te gaan naar wat er goed gaat met het Nederlands in Brussel, maar ook naar wat er moeilijk gaat en waar de uitdagingen liggen. Naast de verzameling van cijfers is het vooral een mogelijkheid om kennis te maken met de realiteit en de ervaringen van de Brusselaars.

Debatavond

Komende woensdag vindt de eerste debatavond plaats. “Het thema van de avond is hoe belangrijk het Nederlands is om een job te vinden in Brussel,” legt Gunther Van Neste van het Huis van het Nederlands uit.

Onder andere de jonge ondernemer Hassan Al Hilou, Wim Embrechts van Art2Work en Helena Van Driessche van het meertalig atheneum in Sint-Pieters-Woluwe komen er hun ervaringen delen.

“Maar het is vooral de bedoeling dat het publiek deelneemt aan het gesprek,” aldus Van Neste.

Aanbevelingen voor toekomst

Later volgen er nog twee debatavonden, over de toegang tot het Nederlandstalige netwerk in Brussel en de perceptie van Vlamingen en Walen over het Nederlands in Brussel.

De resultaten van het stadsforum zullen door experts gepresenteerd worden op een slotevenement op 18 januari 2019. Daar worden dan de ideeën, uitdagingen en aanbevelingen voor de toekomst van het Nederlands in Brussel voorgesteld.

Wie wil deelnemen aan het debat kan zich inschrijven via de website van Model NL.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?