Exclusieve improvisatiewedstrijd en filmvertoning op Stripfeest

© Casterman
| Stripfiguur Alex, centrale gast van het Stripfeest 2018.

De negende editie van het Stripfeest strijkt van 14 tot en met 16 september opnieuw neer in en rond het Brusselse Warandepark. Op het programma staan verschillende nieuwigheden, zoals een improvisatiewedstrijd en een exclusieve filmvertoning. Stripfiguur Alex, die zijn 70ste verjaardag viert, prijkt als centrale gast op de affiche van het Stripfeest.

Er hangt spanning in de lucht tussen de magazines van Robbedoes en Fluide Glacial, want zij maken deel uit van een improvisatiewedstrijd waarin hun tekenaars het tegen elkaar opnemen. Het enige wapen dat ze op zaterdag 15 september in Bozar mogen gebruiken is humor.

Nog in Bozar is er op zaterdag een exclusieve vertoning van de verfilming van het stripverhaal "Krasse Knarren" van auteurs Wilfrid Lupano en Paul Cauuet. De filmvoorstelling zal door die laatste worden bijgewoond.

Het Stripfeest voorziet dit jaar ook heel wat conferenties. Zo houdt de peter van de Atomiumprijzen voor de beste strips, Fabien Vehlmann, drie exclusieve conferenties over de thema's "Het onzichtbare tonen", "Ecolo Groove" en "De erotische strip vernieuwen".

Gedurende het hele weekend kan het publiek ook terecht in het Warandepark dat gevuld zal zijn met tentjes en standjes over de negende kunst. De centrale gaste van het Stripfeest dit jaar is Alex, die 70 zeventig jaar geleden geboren werd uit de hand van de Franse striptekenaar Jacques Martin.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?