| Er zijn ook dertien Belgische films die vertoond zullen worden in officiële competities.

21ste Brussels Art Film Festival vindt plaats van 10 tot 13 november

© Belga
19/10/2022

De beste documentairefilms over kunst zijn van 10 tot 13 november te zien op de 21ste editie van het Brussels Art Film Festival (BAFF). In totaal zijn 43 films van over heel de wereld, maar ook uit België, geselecteerd.

De documentaires behandelen heel wat soorten kunstdisciplines zoals schilderkunst, muziek, dans, beeldhouwkunst of architectuur. Ze worden gedurende vier dagen vertoond op de grote schermen in Bozar, Cinematek en Kunstencentrum ISELP.

Het filmfestival heeft drie officiële competities waarin ook dertien Belgische films meedingen naar de prijzen. Daarnaast stelt het BAFF ook het Panorama voor: een selectie buiten competitie van 10 internationale documentaires in avant-première over bekende en minder-bekende persoonlijkheden uit de kunst- en filmwereld. De bezoekers ontdekt er documentaires over onder meer Chantal Akerman, Jean-Luc Godard of Thelonious Monk.

Het BAFF is voor de cultuurliefhebber ook de ideale gelegenheid om kunstenaars en filmmakers te ontmoeten. Gilles Thomat, Bao Vuong en Charlotte Bravi zullen te gast zijn tijdens speciale vertoningen in Cinematek, terwijl acteur en filmmaker Mathieu Amalric zijn trilogie over jazzmuzikant John Zorn komt presenteren in Bozar.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni