Attracties op Zuidfoor openen maandag en dinsdag uur later

© PhotoNews
| Schietkraam op de Zuidfoor.

Door het voorspelde warme weer in de komende dagen heeft de stad Brussel beslist dat het verplichte openingsuur van de Zuidfoor verlaat wordt naar 18 uur op maandag 18 en dinsdag 19 juli. Zo krijgen de kermiskramers de keuze om pas te openen wanneer de temperaturen beginnen te dalen.

Het normale openingsuur op de Zuidfoor is 11 uur voor de eetkraampjes en 13 uur voor de attracties. Dat verplichte openingsuur wordt na overleg met het comité van de foorkramers nu in beide gevallen verschoven naar 18 uur. Concreet betekent het dat de foorkramers nog altijd op het oorspronkelijke openingsuur mogen openen, maar ze moeten pas verplicht open zijn vanaf 18 uur.

"Om klanten en kermisbezoekers in goede omstandigheden van de kermis te laten genieten, hebben we besloten om de verplichte openingstijd van de foor op maandag en dinsdag te verschuiven", zegt Fabian Maingain, schepen van Economische Zaken van de Stad Brussel.

Vandaag/maandag en morgen/dinsdag krijgen we zonnig en zeer warm weer met maximumtemperaturen van 35 graden tot lokaal 40 graden. De combinatie van luchtvervuiling en het zonnige en zeer warme weer veroorzaken hoge ozonconcentraties in de lucht.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?