Ballonnenparade trekt zondagnamiddag door centrum

balloonday_wiktor_dabkowski.png
© Wiktor Dabkowski (via twitter)
| Superman op de Balloon's Day Parade
© Wiktor Dabkowski (via twitter)
| Superman op de Balloon's Day Parade

De Balloon's Day Parade gaat zondag om 15 uur van start. De gigantische, kleurrijke ballonnen in de vorm van stripfiguren vetrekken vanop het Paleizenplein.

Naar jaarlijkse gewoonte gaat de Balloon's Day Parade straks van start. De echte liefhebbers zijn al welkom vanaf 10 uur. Vanaf dan worden de ballonnen opgeblazen op het Paleizenplein. De parade zelf gaat er om 15 uur van start.

Via de Hertogstraat en de Wetstraat trekken de ballonnen richting Centraal Station. De ballonnen zullen vervolgens voorbij de Kunstberg zweven, waarna ze de Keizerslaan afgaan en opnieuw aan de Kunstberg terechtkomen. Via het Koningsplein eindigt de parade rond 18 uur op het Paleizenplein.

Naast de Balloon's Day Parade heeft het Stripfeest nog allerlei andere activiteiten in petto. De hele dag nog kunnen bezoekers de Brusselse stripmuren ontdekken tijdens een rondleiding. In het Stripmuseum hebben stripfiguren als Bollie en Billie een eigen tentoonstelling. In het Autriquehuis in Schaarbeek zijn fans van Blake en Mortimer welkom voor een tentoonstelling van de originele platen van 'de laatste farao.'

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?