Strips, ballonnen en slips: het Stripfeest is terug

© Keron
| Het Stripfeest en de Balloon's Day Parade lokten tijdens vroegere edities 25.000 bezoekers.

Brussel, de hoofdstad van de negende kunst, zet het Warandepark open voor een groot Stripfeest. Er zijn daarnaast ook lezingen, signeersessies en een grote slipwerpwedstrijd. A la bonheur!

Het Warandepark laat even zijn anders zo statige karakter voor wat het is, en wordt een grote stripverhalenmarkt voor het jaarlijkste Stripfeest. Tussen 13 en 15 september staat Brussel nog meer dan anders in de spotlight als hoofdstad van de strip.

In het park staan standjes met stripverkopers, maar je kan er ook schetsen of strips laten signeren. Daarnaast is er ook een conferentie over vrouwen in stripverhalen. De eer om op de affiche te pronken, gaat wel naar twee (fictionele) mannen: Blake en Mortimer zijn de centrale gasten. Op de slotdag zwaaien gigantische ballonnen het stripfeest uit, tijdens de grote Balloon Day Parade.

Er is ook gedacht aan de fans van folklore. Het Stripfeest organiseert een slipwerpwedstrijd, een bekende traditie in Franstalig België (en niet zo ver daarbuiten).

stripgids
© Stripgids
| De speciale Brusseleditie van de Stripgids

Stripgids Brusselt

Ter ere van dit grote stripfeest, brengt Vlaanderens belangrijkste stripblad een speciale Brusseleditie uit. De Stripgids wil op die manier stripfans "een artisteke en ongewone uitnodiging bieden om de hoofdstad te (her)ontdekken."

Elf bekende en minder bekende stripmakers brengen een bepaalde plek of een ruimer thema in Brussel in beeld. Brusselse topics die het verdienen om ontdekt en bezocht te worden én die de hoofdstad op een artistieke, positieve en ongeziene manier belichten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?