Brussels Summer Festival: Christine and the Queens succes van eerste dag

© rv

De 18de editie van het Brussels Summer Festival (BSF) is woensdagavond in de regen begonnen, maar het publiek was op de afspraak, zo hebben de organisatoren donderdag gezegd. De groep Christine and the Queens was het grote succes op de eerste dag van het festival. Het Paleizenplein stond vol voor het laatste concert van woensdag, maar over precieze cijfers zullen de organisatoren pas op het einde van het festival beschikken.

De eerste festivaldag opende met het Luikse duo Arden en zijn tropische klanken. Op de Kunstberg brachten de Franse groep Eiffel en de experimentele voorstelling van Son Lux de sfeer erin. De zaal La Madeleine werd in hiphop ondergedompeld met de groep Glauque, het duo Dampa uit La Rochelle en Collectif 13.

Donderdagavond belooft rapper Booba een vlijmscherp concert op het Paleizenplein en zal er op de Kunstberg Franse chanson zijn met op het podium onder meer Pomme en Feu! Chatterton. Voor hiphop kan men terecht in La Madeleine met onder andere Martha Da'ro en Nana Adjoa.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?