Brussels Summer Festival lost eerste namen

© Viktor Vauthier
| Lomepal

Het Brussels Summer Festival geeft vandaag zijn eerste namen vrij. Onder meer de Franse rapper Lomepal en de triphoppioniers van Morcheeba mogen de Brusselse zomer op temperatuur brengen.

Het Brussels Summer Festival palmt voor zijn negentiende editie vijf dagen downtown Brussel in en vindt dit jaar plaats van 19 tot 23 augustus op drie verschillende plekken in de hoofdstad. Het festival houdt vast aan zijn mix van vertrouwde namen en nieuw talent.

Een van die namen die zeker al een belletje moeten doen rinkelen, is Lomepal, het alias van de 28-jarige Franse rapper Antoine Valentinelli. De voorbije drie jaar bracht hij drie albums uit, die hem katapulteerden tot superster in Frankrijk. Bij ons is hij vooral bekend door het nummer ‘1000°C’, waarop hij samenwerkte met zielsverwant Roméo Elvis. Lomepal heeft een goeie connectie met de Brusselse rapscene, ook Caballero en JeanJass doken al op zijn platen op. Vorig jaar vulde hij Vorst Nationaal, op zondag 23 augustus mag hij de Ethias Stage op het Paleizenplein op zijn kop zetten.

Voor Morcheeba moet je wat verder terug. Midden jaren 1990 gaf de groep samen met Massive Attack en Portishead de triphop vorm. Daarna voegde het Britse trio wat meer psychedelica, dub en elektronica toe aan zijn sound. Zijn laatste album dateert uit 2018. De grootste troef van Morcheeba is zangeres Skye Edwards, die er na een tijdelijke split opnieuw bij is. Volgende maand treedt de band op in La Madeleine, op zaterdag 22 augustus mag hij het Paleizenplein aan het dansen brengen.

Een van de nieuwkomers op de affiche is Therapie TAXI, Franse poprebellen die samen met Roméo Elvis een hitje scoorden met ‘Hit sale’. Op zondag 23 augustus scheuren ze langs de Ethias Stage. Bon Entendeur, ten slotte, brengt Franse chanson op smaak met funk, elektro en hiphop. Op donderdag 20 augustus kan je ontdekken hoe dat smaakt aan de Orange Stage op de Kunstberg.

Tickets zijn vanaf vandaag te koop via bsf2020.tickoweb.be. De Very Early Bird en de Early Bird-tickets zijn uitverkocht. Een 5 Day Pass kost 65 euro, een 1 Day Pass 35 euro.

Brussels Summer Festival, 19 > 23 augustus, www.bsf.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?