BRUZZ live bij Brussel Brost: 'Eerste keer indoor, om tot later door te kunnen gaan'

28/09/2022

Brussel Brost gaat voor het eerst door in Paleis 12 op de Heizel met een nightlife-editie, BRUZZ is er live bij.

BRUZZ-reporter Luana is aanwezig op de Brussel Brost in Paleis 12 en spreekt er Marieke Naessens, organisatrice van het festival. Volgens Marieke Naessens zijn er enkel maar voordelen aan de nieuwe site van het festival: "Het is voor de eerste keer indoor, wat betekent dat het festival tot later op de avond kan doorgaan, omdat er geen rekening gehouden moet worden met geluidsoverlast. Ook kan slecht weer de pret niet bederven."

Paleis 12 is wel een stuk verder van het centrum van Brussel dan Thurn & Taxis, maar volgens Naessens is het festival goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Ook aan een manier om thuis te komen is gedacht: "Er zijn shuttlebussen tot 3.30 uur en ook is er een kortingscode voor Uber en zijn er deelsteps beschikbaar."

De muzikale highlights van de avond worden ongetwijfeld Peet en Chibi Ichigo, maar ook BRUZZ ICE dj's iNESS en TANAFLOW zijn van de partij vanavond.

Luana staat naast Jean-Christophe, student sportleerkracht aan de Erasmushogeschool, hij is lid van studentenvereniging Normalia en heeft er zin in: "Als sportleerkracht een pintje af en toe, dat kan geen kwaad." Hij wil vanavond een jaar inzetten vol pret en plezier en vindt het leuk dat deze editie van Brussel Brost overdekt is zodat de feestvierders zeker geen last zullen hebben van slecht weer.

Luana staat naast headliner van vanavond, Peet. Hij is een beetje verkouden, maar heeft er zin in: "Door alle adrenaline straks zal ik vergeten dat ik ziek ben."

De tweede headliner van vanavond is Chibi Ichigo, ook zij heeft er zin in: "We gaan gewoon plezier maken." Ze heeft haar twee achtergronddansers bij: "Wij serveren poes op het podium. Meestal freestylen we tijdens de concerten en maken we er een feestje van, vanavond ook."

En de sfeer zit goed bij Chibi en haar dansers: "Door het touren zijn we echt familie geworden."

Het feestje gaat dus nog door tot 3 uur vannacht in Paleis 12, een bezoekje aan de BRUZZ-stage is een must voor een avond met leuke Brusselse DJ's en fijne muziek.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie