CST op Winterpret 'lijkt evident', zegt Vervoort

© KVDP-BRUZZ
| Winterpret in 2019.

Winterpret gaat door met gebruik van het Covid Safe Ticket (CST). Dat is toch wat Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) oppert op La Première voor het Overlegcomité van woensdag 17 november.

Zowel in het centrum als in het Ter Kamerenbos verschijnen de eerste installaties die te maken hebben met de Brusselse kerstmarkt Winterpret al. Het doorgaan ervan is de laatste weken echter steeds meer voer voor discussie. “Als ik mocht kiezen zou ik het niet laten plaatsvinden,” zei biostatisticus Geert Molenberghs twee weken geleden al aan BRUZZ. Indien Winterpret toch zou doorgaan, stelde Molenberghs dat het CST en mondmaskers verplicht zouden moeten zijn.

Op de ochtend voor het volgende Overlegcomité noemt ook minister-president Rudi Vervoort het CST als logische maatregel voor het veilig laten doorgaan van de kerstmarkt. "Ik denk niet dat we daaraan ontsnappen. Dat lijkt me evident", antwoordde hij in La Première op de vraag of Winterpret zou doorgaan met gebruik van het CST. Daarvoor had hij al gesteld dat de kerstmarkt sowieso zou doorgaan, maar dat nog bekeken werd met welke protocollen en maatregelen.

"Het doel is vooral om niet opnieuw te moeten sluiten", aldus Vervoort nog. "We willen complementaire maatregelen nemen om veilig te kunnen blijven functioneren. We willen de rondgang van het virus tegengaan."

Stad wacht Overlegcomité af

Hoe de controle van het CST georganiseerd moet worden op Winterpret, is nog onduidelijk. Brussels burgemeester Philippe Close (PS) heeft de verklaringen van Vervoort gehoord, maar wacht het Overlegcomité af, zegt zijn kabinet. Na een jaar zonder Winterpret lijkt hem er veel aan gelegen om de kerstmarkt nu wel door te kunnen laten gaan. Niet voor niets werd Winterpret dit jaar uitgebreid naar het Ter Kamerenbos.

Het Overlegcomité start om 14u30.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?