BRUZZ ICE

De Couleur Café-tips van Gailor Kiaku

© BRUZZ
| Drie tips van Gailor Kiaku voor Couleur Café 2022.

Je loopt verloren in het doolhof dat de affiche van Couleur Café optrekt? Onze ervaren muziekgidsen helpen je graag een handje. Radiopresentator Gailor Kiaku nestelt zich aan de Red Stage voor Yemi Alade, Rema en Fally Ipupa.

Yemi Alade, zaterdag, 18.30, Red Stage

Yemi Alade is een Nigeriaanse artieste uit Lagos die je gegarandeerd kent van haar recente hits zoals Double Double, My Man, Shekere, True Love en noem maar op. Maar ik heb het gevoel dat sommigen vergeten dat zij de artiest was die in 2014 achter de wereldhit Johnny zat. In 2014, toen het Afrobeat genre nog geen nieuwe rage was. Het is dus mede dankzij haar dat het Afro genre in aanzien steeg op globaal vlak. Nu, 8 jaar verder, is het duidelijk dat zij geen one hit wonder is, want ze blijft maar hits scoren. Ik ben enthousiast om haar nieuwe hits zoals My Man live te horen, maar ik zou liegen moest ik zeggen dat ik haar niet vooral ga checken om ‘I’m looking for my Johnny’ met volle borst mee te zingen. Eentje om zeker niet te missen op Couleur Café.

Rema, zaterdag, 20.15, Red Stage

Als Yemi Alade in 2014 de aanzet gaf tot de ongelooflijke groei in aanzien van het Afrobeat genre, gaf Rema respectievelijk 3 jaar geleden en zo’n 2 en een half jaar geleden de genadeslag met zijn Dumebi single en met zijn A Colors Show performance. Hij lanceerde daar zijn Bad Commando track en heel de wereld stond op zijn kop. Rema is de gulden middenweg tussen wat we gewend zijn van de nigeriaanse Afrobeat artiest en die westerse RnB en Pop vibes. Hij is de nieuwe Cool Kid on the Block die elk jaar weer met (een) wereldhit(s) komt en dan denk ik aan Beamer, Calm Down, Corny, Ginger Me, en ofcourse Soundgasm, een track met een catchy deuntje waarvan ik zeker weet dat ie maanden in jouw hoofd bleef ronddwalen! Als je de legendarische performance van de nieuwe prins van het Afrobeatgenre op de Red Stage mist, dan is er iets mis met jou.

Fally Ipupa, vrijdag, 23.45, Red Stage

Fally Ipupa, een heel talentvolle Congolese singer songwriter en danser die in 1999 op de radar stond van de Congolese Rumba legende Koffi Olomide. Hij integreerde hem in zijn groep genaamd Quartier Latin, maar iedereen wist altijd al dat Fally de uitblinker was. Zo’n 7 jaar later begon hij aan zijn solocarriere en releasete hij zijn album die ondertussen een klassieker is Droit Chemin. Vanaf dat moment ging het alleen maar opwaarts. Veel samenwerkingen met artiesten uit Afrikaanse landen en zelfs met Europese en Amerikaanse artiesten uit de Afro diaspora. Fally is ondertussen dé Congolese superstar geworden en een nationale trots voor zijn land. Je hebt het door: zijn optreden op Couleur Café wordt zowel voor de Congolese gemeenschap als voor iedereen die daar aanwezig zal zijn een historisch moment.

Couleur Café 2022

Op 24, 25 en 26 juni nam Couleur Café opnieuw zijn intrek aan het Atomium. Ook BRUZZ was er bij met interviews, nieuws, sfeerverslagen, foto's en nog veel meer. Herbeleef Couleur Café hier.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?