Decor van legendarisch Schaarbeeks café zoekt geld voor renovatie

© Philippe Debroe
| Pogge was een legendarische stamgast van het oude café.

Café aux Trois Rois is een uit 1875 stammend Schaarbeeks café dat sinds 2016 als verplaatsbaar decor voortbestaat. Na vijf keer opbouwen en afbreken is er echter geld nodig voor restauratie. Daarvoor lanceert fotograaf Philippe Debroe een crowdfunding.

Twee keer per jaar wordt de pop-up versie van Café aux Trois Rois opnieuw opgebouwd tijdens het festival Alles es Just. Belangstellenden kunnen dan 5 dagen opnieuw genieten van de authentieke sfeer in de staminee. De pop-up is een replica van het oorspronkelijke café dat in 2016 verdween. Van 4 tot 8 oktober van dit jaar staat het festival opnieuw op het programma.

Maar het decor heeft nood aan een opknapbeurt, na vijf keer opbouwen en afbreken. Initiatiefnemer Philippe Debroe denkt dat daarvoor 12.000 euro nodig is. Met dat geld zal voornamelijk de restauratie worden uitgevoerd, maar er werd ook de nieuwe groep Les Amies de Pogge (Les Amis bestond al) opgericht.

Bijdragen kan vanaf 10 euro via Growfunding. Afhankelijk van de bijdrage, levert Café aux Trois Rois een tegenprestatie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?