Live

Dit was dag 3 op Couleur Café: goedgezinde weergoden op zondag

26/06/2022
Updated: 26/06/2022 20.03u

De zomer start pas écht met Couleur Café. BRUZZ was er opnieuw bij in het Ossegempark in Laken en bracht live verslag uit op vrijdag, zaterdag en zondag. Veel sfeer, verrassende reportages vanop het terrein en gezellige babbels met artiesten in en rond de BRUZZ-bus.

Herbeleef hier de derde dag van het festival.

(Scroll naar beneden voor berichten van eerder op de dag. Het meest recente nieuws en de livestream zie je bovenaan.)

Stikstof: ‘Heel nerveus om nieuwe plaat ‘MOERAS’ live te spelen’

Mocht Couleur Café een dak hebben, dan werd het er ongetwijfeld afgeblazen door de mannen van Stikstof, al zijn ze toch wel een beetje zenuwachtig om hun nieuwe muziek live te spelen. Voor het zover is, passeren Astro en Jazz nog even op het dak van onze bus.

Astro en Jazz van Stikstof

Irene Rossi: 'Vooral benieuwd of het publiek van TiiwTiiw nog massaal komt'

Ook BRUZZ 24 werd live gepresenteerd vanop Couleur Café. Met Irene Rossi blikken we al kort terug op de voorbije drie dagen. Op vrijdag ging het moeizaam aan de inkom, maar verder waren er geen noemenswaardige problemen. "Nu nog genieten, daarna grondig debriefen en dan beginnen we aan de editie van 2023."

‘Echte liefde = voor elkaar een tramp stamp kiezen'

Reporter Maya trekt naar de souk en treft er een koppel dat voor elkaar een ‘tramp stamp’ heeft gekozen.

Sampa The Great: 'Speciale herinneringen op Couleur Café'

Vol energie stuiterde Sampa The Great de Red Stage af en binnen in onze BRUZZ-bus. "Het was fantastisch om weer op het podium te staan en het enthousiasme van het publiek te voelen." Voor haar is Couleur Café een festival vol mooie herinneringen. "Ik heb hier Lauryn Hill voor het eerst mogen ontmoeten."

'Gaan jullie de moshpit van Stikstof overleven?'

Ernesto en Ilya zijn jonge Brusselaars én megafans van Stikstof. Zij vieren het einde van hun examens met een dagje Couleur Café.

Elida Almeida: ‘Ik hoop snel terug te keren’

Elida Almeida heeft een radioverleden en is dan de muziekwereld ingerold. Ze vertrekt met goede herinneringen aan het publiek rond de Green Stage en hoopt snel naar België te kunnen terugkeren.

Elida Almeida passeert even langs onze radiobus.

‘Spikeballen en dansen is zeker combineerbaar’

Een beetje sporten terwijl je op een festival bent? Dat kan met Spikeball, want dat neem je gewoon mee in je rugzak op de weide. "Ik neem hem overal mee naartoe tegenwoordig," zegt Isha.

Reporter Maya speelt graag even mee met Spikeball.

'Het is hier rustig vertoeven'

Francis komt al jaren naar Couleur Café en rust nog even uit in de VIP-ruimte zodat hij straks helemaal klaar is voor Stikstof. "Ik denk dat het een fantastisch optreden wordt."

In het publiek bij Sampa the Great: 'Vandaag halen we onze schade in'

'Gratis pintje voor de beste quizzer'

Hebben de mensen op dag drie nog genoeg geld in hun portefeuille om hun dorst te lessen? Maya helpt haar medefestivalgangers een handje.

'We voelen ons altijd goed in België'

Gunnar maakt kennis met de heren van Dub Inc, die vanavond nog op de Red Stage spelen. De Franse reggaeband uit Saint-Étienne begon in 1997 en vormt dus met z'n zevenen al bijna 25 jaar een collectief. "Ons geheim is onze goede verstandhouding. We zijn een grote familie."

'Het is makkelijk om te scoren op het BRUZZ-terras'

Op dag drie van een festival kan de vermoeidheid al eens toeslaan. Gelukkig heeft BRUZZ daar iets op bedacht: aan de BRUZZ-bus kan je een balletje komen slaan aan onze pingpongtafel.

'Ik wacht met plezier nog op BCUC om middernacht'

Youri van Dub Front vond Lila Iké "één van de beste reggaeconcerten ooit op Couleur Café." Maar hij blikt ook vooruit naar vanavond. Wat moeten we zeker gezien hebben?

'De flauwe moppen van Shaggy passen niet meer in 2022'

Rapper Daan LeBlanc brengt een bezoekje aan de BRUZZ-bus. Hij heeft al heel veel optredens gezien op het festival en geeft een korte recensie van de hits & misses van zaterdag.

'Een goed jaar voor het Rode Kruis'

Maya gaat poolshoogte nemen bij die andere helden: die van de zorg. Bij het Rode Kruis zijn ze tevreden over deze editie: maar 60 patiënten op vrijdag en 120 op zaterdag. Een tip voor de festivalgangers van de experten: "Kijk waar je loopt!"

'Het was moeilijk om op te staan'

Gunnar praat met "de echte helden van het festival": de opruimers. Sinds 9u vanmorgen zijn ze druk in de weer om het terrein weer proper te krijgen. En alles bij elkaar werken ze geen drie, maar zeven dagen!

16u: de weide voor de Red Stage is aan een sneltempo weer opgeruimd en klaar voor de derde lading festivalgangers.

festivalweide Couleur Café.jpg

| Dag drie op Couleur Café: stilte voor de storm

Lees ook:

Couleur Café 2022

Op 24, 25 en 26 juni nam Couleur Café opnieuw zijn intrek aan het Atomium. Ook BRUZZ was er bij met interviews, nieuws, sfeerverslagen, foto's en nog veel meer. Herbeleef Couleur Café hier.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni