Live

Dit was dag 1 op Couleur Café: regen, zon en lange wachtrijen op de eerste festivaldag

© BRUZZ
24/06/2022
Updated: 24/06/2022 22.41u

De zomer start pas écht met Couleur Café. BRUZZ was er opnieuw bij in het Ossegempark in Laken en bracht live verslag uit op vrijdag, zaterdag en zondag. Veel sfeer, verrassende reportages vanop het terrein en gezellige babbels met artiesten in en rond de BRUZZ-bus.

Herbeleef hier de eerste dag van het festival.

(Scroll naar beneden voor berichten van eerder op de dag. Het meest recente nieuws zie je bovenaan.)

Couleur Café zonder Zwangere Guy, dat is als een festival zonder pintjes. "Voor mij is dit een familiefeest," aldus ZG. En dan kan een bezoekje aan de BRUZZ-bus ook niet ontbreken.

Youssou N'Dour is de eerste superster die dit jaar op het hoofdpodium (Red Stage) van Couleur Café mocht staan. Het is al zijn zevende keer op dit festival.

Youssou N'Dour is een gevestigde waarde, maar ook heel wat jong Afrikaans talent (onder meer Mr Eazi, Wizkid en Rema) bestormt momenteel de hitlijsten. "Het doet me enorm veel plezier om te zien dat Afrikaanse stadsmuziek echt begint te werken. Onze muziek werd altijd beschouwd als muziek uit de ghetto's. Dat we nu op festivals worden uitgenodigd, brengt wel wat teweeg."

'The Brussels audience is crazy,' vond Koffee. Veel zon voor Koffee op de Red Stage en dus vertelt ze graag nog aan Gunnar hoe zij het optreden ervaren heeft.

KOFFEE

Etenstijd! Dan moet je in de Rue du Bien Manger zijn.

Diane, een van de huis-dj's bij BRUZZ, zet zich schrap voor de driedaagse.

"Er was een wachtrij van ongeveer een uur en als er al zoveel volk staat voor de main stage, belooft dat nog voor straks." Ontdek de tips van Diane in deze video of lees haar artikel.

Reporter Maya is solidair met de wachtenden die nog niet binnenraken. Of Couleur Café het wachten waard is? "Geen idee, want het is mijn eerste keer."

JeanJass komt langs in de BRUZZ-bus. Hij staat samen met z'n kompaan Caballero op de Green Stage. "Voor mij is Couleur Café hét Festival met hoofdletter F. Heel familiaal."

Komt het door de regen eerder deze namiddag dat de festivalgangers nu massaal toestromen? In ieder geval moeten ze wat geduld oefenen om het Ossegempark in te kunnen...

Blck Mamba zorgt voor ambiance aan de Black Stage. Jo heeft het er alleszins heel erg naar zijn zin.

Maya staat aan de Black Stage en waagt zich samen met bezoeker Wannes aan de glijbaan.

Wannes kwam terecht in de brandnetels maar ondanks brandnetelwondjes keurt Maya de glijbaan helemaal goed. Wannes kijkt voor de rest van het weekend vooral uit naar de Dub Stage.

Youri van Dub Front, avond-dj bij BRUZZ, zal dit weekend vooral aan de Dub Stage te vinden zijn.

“De Dub Stage ligt in een put. Met de regenval is het nu een soort van vijver geworden. De festivalgangers staan gewoon lekker met hun blote voeten tien centimeter diep in het water.”

Youri kijkt alvast uit naar The Comet Is Coming en Lee Fields.

Ondertussen is het beginnen te regenen op het festivalterrein, maar dat kan de pret niet bederven voor de enthousiaste festivalgangers. Al schuilend drinken ze een pintje én twee van hen kregen van Maya een regenponcho cadeau.

Maya spreekt met twee festivalgangers die al vroeg in de rij stonden. Zij kijken alvast heel erg uit naar de sfeer en de 'chille vibe'. Panda Dub, Zwangere Guy en Fally Ipupa willen ze zeker niet missen.

Gailor Kiaku is presentator van BRUZZ ICE, maar ook lid van het dj-collectief K4. K4 host dit weekend twee stages op Couleur Café, de Floor Bar en de Swag Bar. Vanavond draaien Gaiko, Susobrino en Fifty Hertz in de Swag Bar. Zeker de moeite dus om eens langs te gaan.

Jungle By Night, een band uit Amsterdam, opent straks de Green Stage. Ze zijn alvast blij om in Brussel te mogen optreden. “Als we hier spelen hebben we altijd het gevoel dat het heel goed werkt voor het publiek, qua energie.”

De band bestaat uit negen leden. “Het is moeilijk, maar ook heel leuk en daar doen we het voor. We gebruiken Google agenda en hebben een management dat ons bij elkaar houdt. We repeteren elke week en zo laten we het bruisen, zoals we het noemen.”

Het wordt nog een drukke zomer voor Jungle By Night. Ze verschijnen op het podium van Down The Rabbit Hole in Nederland en treden ook op in Duitsland, Frankrijk en Portugal.

Lees ook:

Couleur Café 2022

Op 24, 25 en 26 juni nam Couleur Café opnieuw zijn intrek aan het Atomium. Ook BRUZZ was er bij met interviews, nieuws, sfeerverslagen, foto's en nog veel meer. Herbeleef Couleur Café hier.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni