Eerste editie Made in Scotland gaat dinsdag van start

© Made in Scotland via FB

Van dinsdag tot vrijdag eist de Schotse cultuur haar plek op in Brussel. Het beroemde Edinburghse festival Fringe spreidt haar vleugels uit. Voor de eerste keer vindt het festival Made in Scotland plaats in onze hoofdstad, met muziek en theater.

Dinsdag zal de Schotse eerste minister Nicola Sturgeon in Brussel zijn. In De Kriekelaar in Schaarbeek zal ze dan het startschot geven van Made in Scotland, een cultureel festival. Van dinsdag tot en met vrijdag kunnen bezoekers gratis naar concerten, dans- en theatervoorstellingen op zes verschillende locaties.

Voor Schotland betekent dit festival meer dan cultuur. "We willen hiermee onze culturele banden met de EU aanhouden", zegt de Schotse minister van Cultuur Fiona Hyslop aan RTBF. "Dit festival zal een groot publiek tonen dat wij openstaan voor culturele en commerciƫle samenwerkingen met andere landen."

Naast De Kriekelaar gaan de activiteiten door in de Beursschouwburg, Theatre de la Vie, Zinnema en de Sint-Gorikshallen. Op die laatste plek zal de komende dagen een Schotse 'hub' zijn met lezingen overdag. Het festival wordt vrijdag afgesloten in Recyclart.

MADE IN SCOTLAND 11/6 > 14/6

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?