Elfde Kunstendag voor Kinderen pakt uit met bijna 350 activiteiten

© Belga
20/11/2022
Updated: 20/11/2022 12.44u

Vandaag, op zondag 20 november, vindt de elfde editie van "Kunstendag voor Kinderen" plaats. Kinderen tot twaalf jaar kunnen vandaag op verschillende plekken in Brussel en Vlaanderen terecht voor kunstige activiteiten op kindermaat georganiseerd.

"Kinderen van jongs af aan in contact brengen met kunst en cultuur heeft een positief effect op hun ontwikkeling", zegt Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA). "Ik ben daarom zeer verheugd om te zien dat meer dan 230 cultuurorganisaties en lokale besturen een activiteit organiseren op Kunstendag voor Kinderen. Dat is een record."

Deze editie staat helemaal in het teken van 'natuur' en 'natuurtalenten'. Brusselse en Vlaamse cultuurhuizen zetten de deuren wijd open en zorgen voor tal van leuke en creatieve activiteiten waarin de natuur centraal staat en waar kinderen volop hun (natuur)talenten kunnen ontdekken.

Kunstendag voor Kinderen is een initiatief van de Vlaamse minister van Cultuur en wordt georganiseerd door het Departement Cultuur, Jeugd en Media. Het jaarlijkse evenement wil de participatie van kinderen aan het kunstenaanbod bevorderen. Kinderen leren anders kijken naar de wereld om hen heen en doen dingen die onmogelijk lijken.

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) en ambassadrice Maureen Vanherberghen, bekend van Ketnet-serie 'Helden' en Q-Music, brengen op zondag een bezoek aan Kunstendag voor Kinderen, elk op een verschillende locatie. Voor Dalle is dat GC De Maalbeek Superette in Etterbeek.

Een overzicht van alle activiteiten in Vlaanderen en Brussel is te vinden op kunstendagvoorkinderen.be

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni