De Beursschouwburg in de Ortsstraat.

Zondag achtste editie Kunstendag voor Kinderen

© Belga
17/11/2019

Zondag openen de Vlaamse en Brusselse cultuurhuizen hun deuren voor de achtste editie van de Kunstendag voor Kinderen. Dit jaar gaat er extra aandacht naar moeilijk bereikbare doelgroepen.

Elk jaar op de derde zondag van november viert Vlaanderen de Kunstendag voor Kinderen. Op die dag kunnen kinderen en hun familie een hele dag kunst beleven. Het initiatief komt er van het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse overheid. Kinderen tot 12 jaar en hun families kunnen in de Vlaamse en Brusselse cultuurhuizen terecht voor theater, film, muziek, dans, architectuur, literatuur, beeldende kunst...

Acteur, muzikant en presentator Dominique Van Malder, onder meer bekend van 'Radio Gaga', is ambassadeur van de Kunstendag voor Kinderen. Het initiatief wordt ondersteund door Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V). De minister zal zondag ook zelf enkele activiteiten bezoeken.

"Kunst is een ideale manier om kinderen en gezinnen met elkaar in contact te brengen," klinkt het bij Dalle. "Het geeft onze kinderen de kans om zichzelf uit te drukken, waar woorden soms tekortschieten." Vorig jaar namen meer dan 45.000 kinderen en hun (groot)ouders deel aan de Kunstendag voor Kinderen. Alle info vindt u hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Events & Festivals , Kunstendag voor kinderen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni