Evolutie corona zal over scenario Gordel beslissen

© Gordelfestival
| (archiefbeeld)

Ook in 2021 wordt de Vlaamse Rand op een editie van de Gordel getrakteerd. Hoe die er zal uitzien, hangt af van de evolutie van de coronapandemie. "De Gordel komt er sowieso. De vraag is alleen welke festiviteiten ermee gepaard kunnen gaan."

Op dit moment liggen er drie scenario's op tafel, zei minister van Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) in antwoord op een vraag van parlementslid Klaas Slootmans (Vlaams Belang) tijdens een commissievergadering in het Vlaams Parlement.

Welk scenario het wordt, hangt af van de evolutie van de coronapandemie, schrijft De Standaard. "Een eerste scenario is dat van 2020: een Gordelweek zonder optredens en animatie, waarbij we het aantal deelnemers over een week hebben gespreid," aldus Weyts. "De focus lag op het sportieve. Ondanks alles werd dit een groot succes met duizenden deelnemers."

"Het tweede scenario is een normale Gordeleditie zonder al te grote beperkingen. Het derde scenario is een combinatie van beide, waar er ingezet wordt op wandelen en fietsen, maar waarbij ook optredens en animatie mogelijk zijn binnen de toegelaten beperkingen van het moment."

Welk van de drie scenario’s het wordt, wordt beslist na mogelijke versoepelingen van het Overlegcomité, vulde Weyts aan. Sowieso willen de organisatoren het publiek zo veel mogelijk spreiden over het hele parcours. Zo komen er al zeker startplaatsen in de vijf gemeenschapscentra van de vzw De Rand, in het provinciedomein van Huizingen en in het Colomapark in Sint-Pieters-Leeuw, dat opnieuw focusgemeente is.

"De Gordel komt er sowieso. De vraag is alleen welke festiviteiten ermee gepaard kunnen gaan," klonk het.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?