Extra maatregelen voor concert Pommelien Thijs op Boterhammen in het Park

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 28 augustus 2023

Er komen extra veiligheidsmaatregelen voor het optreden van zangeres Pommelien Thijs woensdag op Boterhammen in het Park. Om de veiligheid van de verwachte massa bezoekers te garanderen, zet het gratis festival in het Warandepark in op extra stewards en bewakingspersoneel.

“We voorzien extra stewards en bewakingspersoneel en het terrein wordt afgesloten zodra we op maximale capaciteit (2.000 bezoekers) zitten”, zegt Jens Van den Wyngaert van de organisatie. “We blijven in contact met de politie indien verdere maatregelen nodig zijn.”

Eerder deze maand werden al extra maatregelen genomen voor de passage van de populaire Vlaamse zangeres bij optredens in Aalst, Zemst en Dessel.

Tijdens haar concert op Maanrock in Mechelen afgelopen weekend werd de Grote Markt daar tijdelijk afgesloten. De maximumcapaciteit daar is een kleine 15.000 mensen. “Er stonden al heel vroeg mensen klaar voor het concert, maar alles is vlot verlopen”, vertelt Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest.

AB-muziekprogrammator Irene Rossi kijkt alvast uit naar deze editie van Boterhammen in het Park. “De mensen zullen een soort bloemlezing krijgen van wat er vandaag leeft in de Vlaamse muziekscène. We brengen alles van het verleden, het heden en de toekomst”, laat ze enthousiast weten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?