Guinguette Dudenpark heeft vergunning nu wel binnen

© Biovrac
| Bar Emile in het Dudenpark (archiefbeeld)

De guinguette in het Dudenpark heeft alsnog zijn stedenbouwkundige vergunning gekregen. De opbouw van de zomerbar, die eerder werd stilgelegd, kan nu weer worden opgestart.

Maandag werd de opbouw van de zomerbar Emile in het Dudenpark nog stilgelegd omdat de stedenbouwkundige vergunning niet in orde was, donderdag kan die alsnog van start gaan. De vergunning werd woensdag alsnog afgeleverd. Leefmilieu Brussel, dat de guinguettes in verschillende Brusselse parken opende, verwachtte maandag al dat het een kwestie van slechts dagen zou zijn voor de vergunning in orde gebracht werd.

De bar mag in 2021 drie maanden open zijn, weet La Capitale. Nadien zal worden geƫvalueerd of de zomerbar ook de volgende jaren zal kunnen opengaan in het Dudenpark.

Nochtans werd er volgens La Capitale door een dertigtal buurtbewoners bezwaar gemaakt tegen de terugkeer van de bar. Zij klaagden op de overlegcommissie over de vergunning over geluidsoverlast, het niet respecteren van de sluitingsuren en rommel die in het park belandt.

Een aantal van die zaken werd aangepakt in de zomer van 2020, toen er geen zomerbar in het Dudenpark was. Er werden toen werken uitgevoerd voor onder meer een adequate waterafvoer, waterleidingen en elektriciteitskabels. Daardoor zou de overlast op de buurt en het park, dat geklasseerd is, beperkt moeten blijven.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?