K-popconcert en kraampjes: Koreaanse dagen van start op Brouckèreplein

© BRUZZ
17/06/2023

Om 9.30 uur zijn op het De Brouckèreplein in centrum Brussel de Korean Culture Days van start gegaan. In een veertigtal kraampjes kunnen geïnteresseerden naast de Koreaanse keuken verschillende Koreaanse producten ontdekken. Zaterdagnamiddag vinden er tevens drie K-popconcerten plaats.

Om 60 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Zuid-Korea en de Europese Unie te vieren, werd een tweede editie van de Korean Culture Days georganiseerd.

De editie kreeg de naam 'Hallyu town', naar Koreaanse 'golf', wat refereert aan een significante toename in populariteit van Zuid-Koreaanse cultuur door tv-series en kpopbands. "Deze populariteit heeft ertoe geleid dat er ook meer interesse is in de taal, keuken en traditionele cultuur van Korea," aldus de organisatie.

Zaterdagnamiddag vinden er dan ook vier concerten plaatsn, waarvan drie van K-popbands. Om 17.30 start E SANG, daarna is het de beurt aan CSR, waarop OnlyOneOf volgt en om 19 uur sluit Paul Kim af. Zowel op zaterdag als zondag vinden er meet-and-greet plaats met de bands.

Het podium staat in afwachting van de concerten niet leeg, met onder meer een Koreaanse kookshow en K-popcovers gebracht door Belgische dansgroepen. Naast de verschillende Koreaanse producten zijn er ook vier populaire Koreaanse restaurants aanwezig op het De Brouckèreplein.

De gratis activiteiten duren nog tot zondag.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni