Het de Brouckèreplein in mei 2022

| Het de Brouckèreplein in mei 2022. (Illustratiebeeld)

Memorial Van Damme legt sprintpiste aan in centrum Brussel

© Belga
26/08/2022

De stad Brussel en de Memorial Van Damme brengen de ervaring van de 100 meter sprint naar het centrum van de hoofdstad. Op het De Brouckèreplein wordt een piste aangelegd, zodat iedereen zijn beste tijd op de 100 meter kan neerzetten. Er zijn zelfs tickets te winnen voor de snelste lopers.

De Memorial Van Damme vindt plaats op zaterdag 2 september in het Koning Boudewijnstadion. Als opwarmer wordt er morgen, zaterdag 27 augustus, al stevig gesprint op de "100m Street". Iedereen mag van 14 tot 18 uur op het De Brouckèreplein proberen het wereldrecord van 9,58 seconden van de Jamaicaan Usain Bolt te verbeteren.

Om de sprinters aan te moedigen zullen Kim Gevaert, Olympisch kampioene en de nieuwe directrice van de Memorial Van Damme, en 100 meter-sprinter Kobe Vleminckx aanwezig zijn. Alle lopers worden gechronometreerd en krijgen een diploma. De snelste lopers kunnen tickets voor de Memorial Van Damme winnen.

"De Memorial Van Damme is een iconisch event voor Brussel. Ditmaal komt de Memorial vanuit het Koning Boudewijnstadion naar de straten van Brussel, en dat geeft dat iedereen de kans om te sporten in de openbare ruimte," zegt Benoit Hellings, schepen van Sport in de Stad Brussel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni