Zuidfoor Foire du Midi kermis kermisattractie plezier

| De Brusselse Zuidfoor lokte weer behoorlijk wat volk.

Volgens officiële tellingen zijn er 953.983 bezoekers naar de Zuidfoor getrokken. De foorkramers zelf ramen het bezoekersaantal op 1,5 miljoen. Een op vijf bezoekers kwam uit het buitenland.

Bezoekersaantallen berekenen, het blijft nattevingerwerk. Ook op de Zuidfoor. Om de raming te professionaliseren, nam de Stad Brussel een telecomoperator onder de arm. De operator telde het aantal gsm-signalen die de zendmasten ontvingen tijdens het evenement. Op die manier telde gsm-operator Orange zo'n 950.000 bezoekers. De foorkramers zelf houden het op 1,5 miljoen. Dat schrijft de Franstalige omroep RTBF.

Er waren ook opvallend veel toeristen op deze 139e Zuidfoor. Uit de tellingen van Orange blijkt ook dat een op de vijf bezoekers uit het buitenland kwam. Een op de drie buitenlandse bezoekers kwam uit Frankrijk. Nederlanders en Engelsen waren elk goed voor zo'n veertien procent van de buitenlandse bezoekers.

Voor de economieschepen Fabien Maingain (Défi) ziet er toeristisch potentieel in. "We zullen deze data zeker kunnen gebruiken om Brussel als zomerbestemming te promoten," zegt hij.

Telecomoperator Orange laat weten dat de privacy van de bezoekers gegarandeerd bleef. "Zodra wij een signaal detecteren, wordt het signaal anoniem," klinkt het. "Het enige wat we bijhouden, is het signaal. We kunnen dus geen individuen volgen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Events & Festivals , Zuidfoor , bezoekersaantallen , toerisme

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni