Ondernemers Zuidfoor wachten op duidelijkheid over heropening

© PhotoNews
| De Brusselse Zuidfoor.

Zoals vele andere sectoren hebben ook de foorkramers groen licht gekregen om op 9 juni opnieuw open te gaan. Maar onder welke voorwaarden en op welke datum precies, is nog niet bekend. Volgende week zit de voorzitter van het comité van foorkramers van de Zuidfoor, Patrick De Corte, samen met het stadsbestuur. “We hopen op eind juli.”

Het is het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen dat in BX1 aan de alarmbel trekt. "De burgemeesters beslissen uiteindelijk of de kermis doorgaat of niet, en ze verschuilen zich achter het het ministeriële besluit dat nog niet is gepubliceerd." Daardoor zien de foorkramers de maand juni volgens de vakbond aan zich voorbij trekken.

Nu de foorkramers weten dat ze op 9 juni weer van start kunnen gaan, is het van cruciaal belang dat zij snel duidelijkheid krijgen over de te volgen protocollen, klinkt het bij de vakbond. "We zetten de toekomst van een hele sector op het spel als we niet snel antwoorden krijgen."

Op donderdag zit Patrick De Corte de samen met het stadsbestuur, laat hij weten aan BRUZZ. Hij hoopt dat de Zuidfoor eind juli de deuren kan openen. Dat zal volgens hem gebeuren op de gebruikelijke locatie op de Zuidlaan.

Vorig jaar was een gedeelte van de Zuidfoor al opgebouwd, toen het stadsbestuur toch besliste dat het het niet verantwoord was om het evenement te laten doorgaan vanwege het risico op besmetting met het coronavirus. Dit jaar hopen foorkramers dan ook dat ze de schade gedeeltelijk kunnen inhalen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?