Lindy Hop

Party like it's 1944: vier hier de 75ste verjaardag van de bevrijding

LG
02/09/2019

Maandagavond is het precies 75 jaar geleden dat België werd bevrijd. In de binnenstad kan je daarom de hele week lang genieten van festiviteiten tussen legertanks, stoere tommies en retro-danspartijen.

Op 3 september om 9.30 uur gaat de viering plechtig van start met een herdenking van de bevrijding aan de congreskolom. Daaropvolgend komen in het Jubelpark om 12 uur maar liefst 75 legervoertuigen aan. Net als in september 1944 rijdt de 'bevrijdingscolonne' via Anderlecht de stad in, en bereikt ze via het stadscentrum het Jubelpark. Het Legermuseum is dinsdag van 9 uur ‘s ochtends tot 17 uur ‘s avonds gratis toegankelijk, waar de tentoonstelling 'Oorlog.Bezetting.Bevrijding' loopt.

Op woensdag 4 september worden in Jubelpark de feestelijkheden vanaf de middag voortgezet door retro jazz-en swingensembles, omgeven door legertenten en vergezeld van een oud radiokamp.

Vrijdagavond vanaf 18u neemt het echte volksbal een aftrap aan de Kapellemarkt. Daar is iedereen welkom voor lindy hop-initiaties, concerten en een DJ-set die tot middernacht doorgaat.

Ook de Hallen van Sint-Goriks doen hun duit in het zakje. Zij vieren op 4 september het Bal van de Bevrijding met tentoonstellingen, workshops, animaties en een swing-party. Verkleed komen in de stijl van 1944 wordt aangemoedigd!

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Events & Festivals, bevrijding, legermuseum, Sint-Gorikshallen, lindy hop, swingensemble, herdenking

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie