| Q.ARTz festival, van 18 tot 26 september in Brussel.

Q.ARTz: gloednieuw queer kunstfestival in Brussel

ADD
© BRUZZ
07/09/2021

Van 18 tot 26 september zet het nieuwe kunstenfestival Q.ARTz LGBTQI+ kunstenaars in de kijker. Het zal toegankelijke tentoonstellingen, workshops en voorstellingen brengen en wil ook de lokale economie ondersteunen. Het festival is een deel van de inspanning van co-organisator Belgian Pride om "het hele jaar door zichtbaarheid te geven aan de LGBTQI+-gemeenschap."

Het Q.ARTz festival is een samenwerking tussen The Belgian Pride vzw en diverse Brusselse partijen, waaronder culturele centra, musea, hotels, galerieën en verenigingen en is voornamelijk bedoeld om bruggen te bouwen op cultureel vlak, door een platform te geven aan queer kunstenaars die in België wonen.

"Met het festival wil mede-organisator Belgian Pride niet alleen uiting geven aan de sociale en politieke missie van deze kunstenaars, maar ook aan hun culturele sensiviteit", klinkt het in een persbericht. "Ook culturele instellingen hebben nood aan sensibilisering rond inclusie en diversiteit binnen hun eigen organisatie", zegt voorzitter van The Belgian Pride Laurent Mallet.

Uitgebreid programma

Op 18 september wordt het festival feestelijk op gang getrokken in de Hospice Garden op de binnentuin van het Pachecogodshuis in hartje Brussel, met een queer tuinfeest met verschillende artiesten.

Het culturele programma van The Belgian Pride loopt van 18 tot 26 september en is gevuld met diverse types evenementen: tentoonstellingen, workshops, concerten & feesten, films, debatten, shows & theater. Op het programma staan onder meer een nieuwe Manneken-Pis-outfit, vernissages van queer kunstenaars, drag-performances, en debatten.

Reserveren aangeraden

Het volledige programma is beschikbaar op de website van The Belgian Pride en is onder voorbehoud van wijzigingen in verband met de Covid-19 regelgeving.

De meeste evenementen zijn gratis. Aangezien de capaciteit van sommige zalen beperkt is, wordt aanbevolen te reserveren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni