Slecht weer is spelbreker voor Brusselse marathon

© Brussels Marathon & Half Marathon via Facebook

De regen was geen welgekomen gast op de Brussels Airport Marathon & Half Marathon zondag. De helft van de 15.000 ingeschreven deelnemers bleef weg door de weersvoorspelling.

De 15.000 theoretische deelnemers omvatten het totaal aantal ingeschrevenen van de Marathon, Half Marathon en Race for the Cure (6 km). Die laatste is een initiatief van Think Pink, de organisatie die strijdt tegen borstkanker. De volledige marathon werd door 1.800 sportievelingen gelopen. In totaal haalden net geen 7.000 mensen de finish.

"Ongeacht het weer zijn er altijd mensen die zich inschrijven en dan toch niet komen. Dat zal vandaag iets hoger dan gemiddeld zijn. De voorspelling van de voorbije dagen en het weer van deze ochtend zal deelnemers last-minute toch hebben afgeschrikt", vertelt Gert Van Goolen van organisator Golazo.

Ook minder supporters

De supporters langs het parcours waren ook zichtbaar minder prominent aanwezig door het slechte weer. Al apprecieerden de lopers de aanmoedigingen en muzikanten langs de kant daardoor misschien nog harder.

"De meeste deelnemers hebben zich op een goede manier voorbereid op de regen. Voor de start zorgden ze dat ze geen kou hadden en na de aankomst zochten ze snel enkele kledingstukken op om aan te doen. Het pluspunt van deze temperatuur is dat we tot nog toe amper weet hebben van interventies die er onderweg hebben plaatsgevonden", aldus Van Goolen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?