United Music of Brussels verrast de Brusselaars op bijzondere locaties

© Veerle Vercautere

In de straten van Brussel weerklinkt van 14 tot 19 uur muziek, want De Munt, het Belgian National Orchestra en BOZAR zorgen zaterdag opnieuw voor een bijzondere muzikale wandeling door de hoofdstad. Tijdens deze vierde editie staat de dialoog met het publiek centraal en dat gebeurde op enkele verrassende locaties.

United Music of Brussels is voor de drie federale cultuurinstellingen intussen de vaste seizoensopener geworden. Het evenement staat bovendien garant voor originele muzikale ervaringen, feestelijke en verkwikkende combinaties. Het openingsconcert in de Horta Hal van Bozar was daar meteen een perfect voorbeeld van. De Belgische rapper van het moment, Zwangere Guy, stond er samen met het Belgian National Orchestra en solist Benjamin Glorieux op het podium.

Vanuit Bozar kunnen de muziekliefhebbers afzakken naar het centrum van de stad met onderweg heel wat concerten op twaalf, vaak verrassende, locaties. In de Protestantse kapel brengen acht cellisten van Ô-Celli! enkele beklijvende melodieën van Piazzolla en De Falla, terwijl iets lager aan de Kunstberg de Maria-Magdalenakerk door het Trio Puzzle en hun klassiekers uit de opéra comique wordt ingepalmd. De recentelijk gerenoveerde Cinema Palace en haar receptieruimte, de Foyer Hamesse, is het decor voor de MM Academy. Een pianist en twee zangeressen vullen de zaal met liederen van Brahms, Schumann en Mendelssohn.

Om 18.15 uur sluit het Belgian National Orchestra het muzikale parcours af in de AB met een uniek concert en een ontmoeting met Marockin'Brass.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?