Dit was dag 3 van Couleur Café bij BRUZZ: Joey Bada$$ zorgt voor de apotheose

© BRUZZ
25/06/2023
Updated: 26/06/2023 00.44u

De zomer start pas écht met Couleur Café. BRUZZ is er opnieuw bij. Verwacht veel sfeer, verrassende reportages vanop het terrein en gezellige babbels met artiesten in en rond de BRUZZ-bus. Dit was dag 3 van het festival.

Review: Joey Bada$$

Een eastcoaster met oldschoolvibes. Een laatste energiebommetje. Een sluitstuk met oog voor verleden en toekomst van het genre. Joey Bada$$ was het allemaal tijdens zijn gesmaakte headlineset op Couleur Café. Lees hier de volledige review.

Joey Bada$$

| Joey Bada$$ op Couleur Café 2023.

Joey Bada$$: 'Ik voel donkere energie vandaag'

Joey Bada$$ heeft de eer om de 2023-editie van Couleur Café af te sluiten op de Red Stage. En op deze drie zwoele festivaldagen is hij misschien wel de koelste kikker die we voor onze camera hebben gekregen.

Review: ISHA

De Brusselse rapper ISHA sloot zich aan bij misschien wel de pijler van deze Couleur Café-editie: familie is belangrijk. Liever dan zichzelf in de schijnwerpers te zetten bracht hij zijn gang mee. Lees hier de volledige review.

20230625 COULEUR CAFE DAG 3 DSC01322

Review: EARTHGANG

Atlanta bracht ons OutKast, en nu klopt EARTHGANG aan om de stad wederom op de hiphopkaart te zetten. Met een tomeloze energie en veel positivisme. Lees hier de volledige review.

457b7af8-dsc00802-verbeterd-nr.jpg

| EARTHGANG

Yendry heeft een bijnadoodervaring op de BRUZZ-bus

De Dominicaanse Yendry mocht vandaag beginnen op de Green Stage en nestelt zich daarna bij Gunnar op het dak van onze bus. Ze zijn even oud en hebben een gelijkaardige outfit aan, kan niet missen dus. Tot een parasol roet in het eten gooit.

Dj Tanaflow: ‘Thrilled en excited om hier te zijn’

Couleur Café is volgens dj Tanaflow ‘a pretty world’ en daar zijn wij het natuurlijk volmondig mee eens. Voor hij vannacht La Plancha mag afsluiten, gaat hij zelf eerst nog even dansen, eten en drinken.

'Vooral water drinken en de schaduw opzoeken'

Gunnar gaat langs bij het Rode Kruis. Een heel team zorgt er voor dat festivalgangers met kleine of grote kwaaltjes geholpen worden. Van blaren tot vermoeidheid of zelfs uitdroging. Maar ondanks de hitte is het een vrij rustige editie dit jaar.

Protoje: 'Ik blijf nog enkele dagen in Brussel'

Eén special guest van Couleur Café is iets langer blijven hangen op het festival dan nodig. De Jamaicaanse Protoje sloot gisteren de dag af op de Red Stage, maar vandaag maakt hij nog tijd om even langs te komen in de BRUZZ-bus.

Eerste keer Couleur Café en helemaal verknocht aan de Dub Stage

Soms moet je het niet al te ver gaan zoeken op Couleur Café. Waarom zou je het hele festivalterrein aflopen, als je perfect weet waar je je 3 dagen kan amuseren?

'Keihard gedanst bij YENDRY'

Gunnar treft Tim aan in de Secret Stage. Hij is op Couleur Café dankzij zijn vrienden, die hem een ticket cadeau deden voor zijn verjaardag.

Review: Reinel Bakole

Soulzangeres en danseres Reinel Bakole is aan een stille opmars bezig. Al was haar set op Couleur Café voor passanten die onder het tentzeil afkoeling zochten voor de hitte misschien wat te gedurfd. Lees hier de volledige review.

20230625 COULEUR CAFE DAG 3 DSC00533-Verbeterd-NR

'Het doet deugd'

30 graden vraagt om meer dan een koel drankje alleen. Gunnar zoekt samen met een aantal festivalgangers de verkoeling op aan de waterspuit.

Reinel Bakole: 'Hele eer om hier te mogen staan'

Ze opende vandaag de Fox Stage en was vereerd met de hoeveelheid volk die was komen opdagen voor haar optreden. Ook al moet je als artiest voor een festivalpubliek soms wat meer moeite doen om de aandacht vast te houden, de passie voor muziek was er zeker, vertelde Reinel Bakole bij Manon.

'Een beetje té warm, maar wel fijne sfeer'

Dat jong en oud graag afzakken naar Couleur Café, wisten we natuurlijk al. Voor deze 13-jarige Brusselaars is deze editie zelfs niet de eerste keer. 'Ik heb één dag zelf betaald en de andere gekregen van mijn mama.'

Jazz Brak: 'Couleur Café is het festival waar ik het meest naar uitkijk'

Manon trapt de namiddag af met niemand minder dan Jazz Brak in de studio. Hij is een vaste klant op Couleur Café, met Niveau4, Stikstof of de rest van de Brusselse 'familie', maar gisteren stond hij voor het eerst solo op het festival. En daar moet hij nog even van bekomen.

Internationale festivalgangers aan de Black Stage

Gunnar is als een van de eersten weer op het terrein en ontmoet een Bulgaarse festivalganger. "De sfeer is hier fantastisch. Ik heb op de camping geslapen en feest vandaag nog wat verder. Vanavond vlieg ik nog terug naar Londen."

Couleur Café 2023

Op 23, 24 en 25 juni neemt Couleur Café opnieuw zijn intrek in het Ossegempark aan het Atomium. Ook BRUZZ is er bij met interviews, nieuws, sfeerverslagen, foto's en nog veel meer.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni