Zorgpersoneel wordt op Vlaamse feestdag getrakteerd op concert van Tourist LeMC

Na maanden van lege podia en geluidsloze boxen organiseert Ancienne Belgique opnieuw zijn eerste optreden. Op 11 juli, de Vlaamse feestdag, treedt Tourist LeMC op voor een publiek van enkel zorgverleners. Op die manier wil AB de frontstrijders tegen COVID-19 bedanken.

Vlaanderen Feest en Brussel Danst dan toch deze zaterdag. De zorgverleners, die de laatste maanden alles hebben gegeven in zware coronatijden, krijgen op 11 juli om 20u de volledige AB-zaal voor zich en kunnen genieten van de klanken van Antwerps troubadour Tourist LeMC. Het optreden maakt deel uit van de vieringen van de Vlaamse feestdag in Brussel, georganiseerd door Muntpunt en de Vlaamse Overheid.

In samenwerking met het Huis voor Gezondheid, die ondersteuning biedt aan zorgverleners in het Brusselse Gewest, werden de 200 tickets voor dit concert binnen de zorgsector verdeeld. Ook voor de rest van 2020 zullen de coronahelden als ware VIP’s behandeld worden in de AB. Nog tot eind 2020 zal de eerste rij van een concert gereserveerd worden voor de frontstrijders in de coronacrisis. “Het is dankzij hen dat AB stilaan de deuren kan opengooien, dus nu is het aan ons om hen te bedanken,” preciseert Marc Vrebos, algemeen directeur van AB.

De volledige programmatie van de AB zal in de loop van juli en augustus bekendgemaakt worden.

In tegenstelling tot wat eerder werd gemeld, zal het concert van Tourist LeMC niet live te volgen zijn op BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?