© Lotte Veuchelen | Bibliothecaris van Bib Joske

Brussel leest (13): de boekentips van Simon van de bibliotheek van Sint-Joost

© BRUZZ
23/08/2018

Duik je ook zo graag in een goed boek, liefst op een lommerrijke, paradijselijke plek in de stad? De Brusselse bibliotheken bezorgen je met veel plezier een stapel leestips.

De boekentips van Simon Vandersmissen:

Simon is bibliotheekmedewerker in bib Joske in Sint-Joost-ten-Node. Klik op de titel voor Simons uitleg over het boek.

'Sous la Tonnelle' (2009) - Hyam Yared

Een amour manqué drijft twee personen steeds verder uit elkaar, met als vertrekpunt het nog ongeschonden Beiroet in z’n gouden tijdperk – de jaren zestig. Een bijzonder geraffineerde, sensuele roman van de Franstalige Libanese schrijfster.

'A brief History of seven Killings' (2014) - Marlon James

In een verzengend heet Kingston verliezen enkele gangsters hun koelbloedigheid, en beramen een moordpoging op Bob Marley. Hun sappige patois blijkt een beeldrijke, literaire taal, geknipt voor deze snoeiharde pageturner.

'Requiem. Une hallucination' (1991) - Antonio Tabucchi

Een slaapwandeling doorheen de stegen van Europa’s meest mysterieuze hoofdstad: Lissabon. Onze gids: de geest van een reeds lang overleden Portugees dichter... De Italiaan Tabucchi schreef deze roman direct in het Portugees.

'Marseille-trilogie (Total Khéops 1995 / Chourmo 1996 / Solea 1998)' - Jean-Claude Izzo

Marseille wordt al te vaak met misdaad geassocieerd. Ex-flik Fabio Montale weet echter dat de Zuid-Franse stad alles in huis heeft voor de Mediterrane epicurist. En hij kent z’n stad tot in de kleinste hoekjes.

'De Touren van Marc Sleen' (2017) - [Kannibaal]

Geen zomer zonder Tour de France, maar wie de huidige generatie renners slaapverwekkend vindt, kan z’n hart ophalen aan de meesterwerken van Coppi, Bartali, Bahamontes, Anquetil, et al. Marc Sleen vatte hun exploten dagelijks samen in een prent. Fraai uitgegeven en goed gedocumenteerd.

Brussel Leest

Duik je ook zo graag in een goed boek, liefst op een lommerrijke, paradijselijke plek in de stad? De Brusselse bibliotheken bezorgen je met veel plezier een stapel leestips.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Expo, Brussel Leest, bibliotheek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie