| Parckfarm, een geslaagd voorbeeld van stadsvernieuwing.

Maart staat in het teken van stadsontwikkeling

TD
© BRUZZ
01/03/2019

Het gewestelijk planningsbureau Perspective.Brussels, het expertisecentrum dat de stadsontwikkeling in Brussel onderzoekt en in kaart brengt, gooit in maart de deuren van zijn kantoren open. Er zijn drie conferenties en een tentoonstelling.

Brussel is een stad in volle ontwikkeling. Er blijven maar parken, openbare gebouwen en nieuwe woonwijken bijkomen. Om die stadsontwikkeling in goede banen te leiden en te onderzoeken hoe de stad precies gemaakt wordt, bestaat het gewestelijk planningsbureau Perspective.Brussels.

Om te tonen dat zo’n planningsbureau meer is dan een verzameling van plannende ambtenaren en moeilijke kaarten, zet Perspective.Brussels de deuren open. In het kantoor in de Naamsestraat, de steile straat tussen het Koningsplein en de Naamsepoort, is er plaats voor drie conferenties over stadsontwikkeling en een tentoonstelling.

NAVO

Op woensdag 13 maart opent de tentoonstelling Beyond Sprawl met een vernissage. De tentoonstelling toont de geschiedenis (en de toekomst) van de voormalige site van de NAVO, in het noorden van Brussel.

Perspective.Brussels organiseert ook drie conferenties over de hedendaagse uitdagingen voor stadsontwikkeling. Is de stad een voor- of een nadeel voor het milieu en de klimaatopwarming? Parckfarm op de Thurn & Taxis-site geldt als een voorbeeld voor een geslaagde samenwerking tussen bewoners, gebruikers en stadsplanners. Wat kunnen we leren van die groene long? Het planningsbureau geeft ook een overzicht van de nieuwe huisvestingsplannen in het Gewest.

> Maart is stadsplanningsmaand, drie conferenties en een expo bij Perspective.Brussels
11/3 : debat over de milieu-uitdagingen van de stad
13/3 : vernissage expo 'Beyond Sprawl' over de NAVO-site
19/3 : conferentie Parckfarm
26/3 : overzicht van de huisvestingsplannen

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Expo , perspective.brussels , Parckfarm , stadsontwikkeling

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni