Studie naar campus Pleinlaan: ‘Willen samenhang bewaren’

© Sauver La Plaine
| Een paar jaar geleden startte de bomenkap op de ULB-Campus

Perspective.brussels, het planningsbureau van het gewest, lanceert een studie naar de nieuwbouwprojecten op de campus aan de Pleinlaan in Elsene. “We willen de werken zeker niet stoppen. We willen de samenhang tussen de gebouwen waarborgen.”

De toekomst van de campus aan de Pleinlaan in Elsene, waar de universiteitscampussen van de ULB en de VUB gelegen zijn, is al meermaals voer tot discussie geweest.

Jaren terug incaseerde de ULB immers miljoenen door verschillende hectaren campusgrond aan ontwikkelaar Immobel te verkopen. Die wil daar met het project Universalis Park zoveel mogelijk woningen bouwen. Dat zorgde in het verleden al voor heel wat protest.

Nu de eerste fase van het bouwproject afgerond is – en er nog drie zullen volgen – lanceert perspective.brussels een studie, meldt La Dernière Heure. Die moet de nieuwbouwprojecten in de zone inventariseren, maar ook aantonen welke ruimte de universiteiten nodig hebben om hun functie te kunnen vervullen.

Welgekomen studie

“Het is niet de bedoeling om de werken een halt toe te roepen,” legt Tom Sanders van perspective.brussels uit. “Wel willen we ervoor zorgen dat de gebouwen zoveel mogelijk samenhang vertonen.”

“Het is een zeer strategische plek en we willen dat de universiteitswijk zo goed mogelijk geïntegreerd blijft in het stedelijk weefsel. Daarom hebben we deze studie besteld,” aldus Sanders.

Volgens Yves Rouet (Ecolo), toekomstig schepen van Stedenbouw in Elsene, is de studie welgekomen. “Ze is noodzakelijk om alle projecten – die nu alle richtingen lijken uit te gaan – in goede banen te leiden.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?